Započeo je gaming turnir namijenjen učenicima srednjih škola

blank

Telemach Cube School Esport League ima dugoročni cilj promoviranja odgovornog igranja i uvođenja esporta u srednje škole

Cilj je uvesti esport u srednje škole kao izvannastavne aktivnosti. Projekt su prije dvije godine u svojoj školi pokrenuli učenici Srednje škole Zvane Črnje Rovinj. U međuvremenu je izrastao u državno esport natjecanje u kojem sudjeluju čak 32 srednje škole diljem Hrvatske.

Partneri ovogodišnjeg projekta su Hall of Game gaming arena i Telemach koji im, uz cjelokupnu podršku, svojom 10 Giga optičkom mrežom najnovije generacije, osigurava najmoderniju infrastrukturu potrebnu za igranje završnice.

Ovogodišnji turnir odvija se u tri faze. Prva je grupna u kojoj sudjeluju sve prijavljene ekipe nakon čega 12 najboljih ulazi u playoff fazu planiranu u travnju. I dok će se prve dvije faze projekta igrati online dvodnevna velika završnica natjecanja održat će se 10. i 11. svibnja u Hall of Gameu, prvoj gaming areni u Hrvatskoj, kada će jedna od četiri najbolje natjecateljske ekipe odnijeti pobjedu.