12 tehnoloških rješenja u novom Citroënu C3 2020

Citroen C3 (4)

U lipnju 2020. na hrvatske prometnice stiže novi Citroën C3, a nudit će i brojne internetske usluge

blank

Treća generacija Citroëna C3 predstavljena je u 2016. godini, a sad je stiglo vrijeme za facelift koji će uz promjene u dizajnu donijeti i 12 mogućih tehnoloških rješenja za pomoć u vožnji i brojne internetske usluge: Connect Assist za pružanje pomoći na cesti/hitni slučajevi, Connect Nav i pripadajući dodirni zaslon od 7’’ i Connect Play koji služi poput produžetka pametnog telefona.

Citroën Connect Nav (ovisno o izvedbi) omogućuje vam da izbjegnete gužve u prometu, nudi poboljšano navođenje zahvaljujući boljem prikazu kartografije. Glavni gradovi Europe su prikazani u Full 3D, što znači da su veliki broj zgrada i spomenika prikazani stvarnim izgledom i trodimenzionalno.

Citroën Connect Nav
Citroën Connect Nav

MirrorScreen tehnologija omogućuje povezivanje pametnog telefona te prikaz njegovog zaslona na središnjem ekranu u vozilu. Na taj način možete doći do svojih multimedijskih sadržaja te izravno i jednostavno upravljati pametnim telefonom i njegovim kompatibilnim aplikacijama preko tableta. Radi preko aplikacija Apple CarPlay i MirrorLink.

MirrorScreen
MirrorScreen

C3 je prije nekoliko godina ponudio ConnectedCam Citroën, integriranu kameru pored unutarnjeg retrovizora koja konstantno snima prometnu situaciju ispred vozila, a u slučaju sudara čuva se posljednji snimljeni zapis koji se može iskoristiti prilikom analize situacije, a moguće je i dijeljenje snimljenih video zapisa putem društvenih mreža.

Citroen ConnectedCam
Citroen ConnectedCam

blank

Full HD kamera raspolaže širokim kutom od 120°, GPS-om te internom memorijom od 16 GB.
Snima video do 20 sekundi trajanja te se može podijeliti. U slučaju sudara, automatski se aktivira snimanje te se omogućuje pohranjivanje snimke duge minutu i pol (30 sekundi prije / 1 minuta nakon sudara).

Citroën C3 predstavljen je u travnju 2002. godine, a zamijenio je model Saxo. Treća generacija Citroëna C3 prodana je u 750.000 primjeraka od početka prodaje krajem 2016. godine, a C3 je najprodavaniji model ove francuske marke. Novi Citroën C3 2020 nudit će više mogućnosti personalizacije zahvaljujući 97 mogućih kombinacija vanjskog izgleda, uz tri jedinstvene krovne naljepnice, dvije nove vrste naplataka i tri mogućnosti unutarnjeg uređenja od čega su dvije sasvim nove.

blank

Citroen C3