Ovo je zanimljivo: svjetska premijera nove Mercedes-Benz E-klase Cabriolet i Coupe

blank

Redizajnirani dvovratni kabriolet i coupe, uz izmijenjene elemente vanjskog dizajna, dolaze i sa zanimljivom multimedijom

Nova Mercedes-Benz E-klasa u dvije različite izvedbe, Cabriolet i Coupe, opremljena je najnovijom generacijom multimedijskog sustava MBUX (Mercedes-Benz User Experience). Standardno, dolazi s dva velika 10,25-inčna (26 cm) ekrana postavljena jedan pored drugog. Opcijski, uz nadoplatu, dolaze dva ekrana dijagonale 12,3 inča (31,2 cm).

U ponudi motora su dizelski E 220 d s četiri cilindra snage 194 KS, E 400 d sa šest cilindara i 340 KS te E 200 bezinac sa 197 KS.

blank

blank

Odabirom Mercedes-AMG E 53 4MATIC+ Coupe i Cabrioleta, koji dolaze s 3.0 6-cilindričnim benzinskim motorom snage 435 KS (320 kW) i potežu do elektronskih ograničenih 250 km/h (270 km/h uz dodatni AMG paket), dva ekrana s prikazom instrumenata i multimedije se spajaju te tako tvore kokpit sa širokim ekranom.

Kupci će moći birati između tri stila ekrana s instrumentima: Modern Classic, Sport i Supersport. Najupečatljiviji je Supersport način sa središnjim okruglim brojačem okretaja i dodatnim informacijama postavljenima u obliku šipke, s lijeve i desne strane okretomjera, čime se dobilo na dubini.

blank

Preko AMG izbornika vozač može aktivirati različite posebne prikaze informacija poput podataka o motoru, indikator promjene stupnjeva mjenjača, zagrijavanje motora, podešavanja, G-metar i Racetimer.

Mercedes-Benz E-klase Cabriolet i Coupe u prodaju će stići u jesen 2020., a predstavljeni su tijekom digitalne prezentacije Meet Mercedes DIGITAL.

blank