Aljazeera balkans: Ovo su najnoviji trendovi iz Barcelone, s MWC23

blank

U Barceloni je održan Mobile World Congress 2023, a jedna od tema emisije Aljazeera Business bili su novi modeli telefona

Motorola, Xiaomi, Honor, Samsung, TCL i Nokia samo su dio tvrtki koje su tijekom MWC23 predstavile nove modele. Ističe se Motorola s ekranom koji se rola, Xiaomi je predstavio seriju 13 i foto senzor od 1 inča, a Honor je predstavio novu seriju Magic5 i Magic Vs preklopni telefon.

TCL je uz pametne telefone serije 40 pokazao kako izgleda prijevod uživo preko naočala RayNeo X2 koje prepoznaju kineski jezik i sve izgovoreno prevode na engleski jezik, Samsung je uz aktualnu seriju S23 demonstrirao svoj odjel Display na kojem su pokazali svoju viziju preklopnih uređaja. Nokia je za model G22 omogućila samostalni popravak pojedinih komponenti telefona, uz iFixit set.

U emisiji Aljazeera Business je Krunoslav Ćosić, uz prethodno navedene novitete, govorio i o problemu koji muči telekom operatore, a čiju infrastrukturu za dolazak do svojih korisnika koriste Netflix i drugi streaming servisi. Iz A1 Hrvatska ističu da svake godine imaju povećanje podatkovnog prometa za 30 posto. Trebaju li streaming servisi ulagati u infrastrukturu telekom operatora?

Treća tema kojom se emisija urednika Emira Nuhanovića bavi je metaverzum, a kompletan prilog iz TV emisije emitirane 4. ožujka 2023. pogledajte u nastavku: