N1TV: Sve najbitnije teme i uređaji s MWC23 iz Barcelone

blank

U emisiji Tech radar pogledajte sve novitete koji su obilježili ovogodišnji Mobile World Congress na kojem je nastupilo 88.000 ljudi

Honor Magic5 Pro i Honor Magic5 Lite predstavljeni su prvog dana Mobile World Congressa, a Krunoslav Ćosić ih je već i isprobao kao i novi Xiaomi 13 Pro s foto senzorom od 1 inča. Honor Magic5 Pro je dobio DXMARK ocjenu za najbolji ekran na svijetu i najbolju kameru na svijetu.

Hrvatski Telekom je u Barceloni predstavio svoju IoT uslugu u Dubrovniku. Veliku pozornost svih medija i posjetitelja MWC-a privukla je Motorola Rollable, pametni telefon kod kojeg se ekran rola te se po potrebi proširi s 5 na 6,5 inča. I Lenovo je predstavio nešto slično, u Rollable Laptopu kod kojeg se ekran izvlači iz tipkovnice te korisniku donosi oko 700 piksela više, što se tiče visine ekrana.

U emisiji možete vidjeti i kako izgledaju TCL RayNeo X2 naočale koje prepoznaju kineski jezik i sve izgovoreno prevode na engleski jezik, uz titlove na dnu vidnog polja. TCL je inače u Barceloni predstavio i potpuno novu seriju pametnih telefona pod brojem 40. Pogledajte snimku emisije Tech radar, urednika Dragana Petrica, a emisija je emitirana 5. ožujka 2023. na N1 televiziji: