Aljazeera balkans: Što smo vidjeli u Berlinu na sajmu IFA

blank

Završilo je 99. po redu izdanje sajma potrošačke elektronike u Berlinu. Donosimo trendove koji će obilježiti kraj ove godine

Prošetali smo po sajmu IFA u Berlinu koji se ponovo vratio što se tiče posjetitelja, a ove ih je godine bilo oko 180.000, uz više od 2000 izlagača. Najveći fokus bio je na interpretaciji pojma pametno koje postaje pametno tek nakon što se umreži više uređaja, kako bi se omogućile uštede energije, objasnio je Krunoslav Ćosić u emisiji Aljazeera Business urednika Emira Nuhanovića.

Motorola je predstavila ThinkPhone koji se spaja na monitor, a zatim se svim podacima u oblaku može pristupiti s bilo koje lokacije te ih otvoriti u Microsoftovim Office aplikacijama, kako bi se mogle i uređivati. Potreban je samo pristup internetu.

Samsung je na svojem štandu naglasak stavio na ekologiju, održivost i brigu o prirodi. Vidjeli smo filtar koji filtrira mikročestice plastike kako ne bi iz perilice rublja završile u okolišu te u oceanima. Prikupljaju napuštene ribarske mreže iz oceana, melju ih i zatim sirovinu koriste za proizvodnju novih uređaja.

Kompletan prilog iz TV emisije Aljazeera Business, emitirane 4. ožujka 2023. na televiziji Aljazeera balkans, pogledajte u nastavku: