Aljazeera balkans: Sve bitne novosti s MWC24 u Barceloni

blank

Završilo je još jedno izdanje Mobile World Congressa na kojem se okupilo oko 100.000 ljudi iz 200 zemalja svijeta

Između 2700 izlagača, koji su na MWC24 u Barceloni od 26. do 29. veljače 2024. godine predstavili svoje novitete, vrlo je teško odabrati samo njih nekoliko. Ipak, određeni su uređaji ipak bilo inovativniji, a Krunoslav Ćosić je za emisiju Al Jazeera Business na televiziji Aljazeera Balkans odabrao najzanimljivije.

Motorola Adaptive Display Concept ima ekran od 6,9 inča, a može se u potpunosti savinuti i pretvoriti u narukvicu na zapešću ruke. Podjednako inovativan je i Lenovo ThinkBook Transparent Display Laptop Concept, još jedan koncept za koji ne znamo kada će u prodaju, ali je potpuno funkcionalan s prozirnim, transparentnim ekranom.

Vidjeli smo uživo u Barceloni i Samsung Galaxy Ring koji prati sve bitne zdravstvene parametre, a mase je samo nekoliko grama. ZTE je predstavio preklopni nubia Flip 5G telefon kojem će, uz 6,9-inčni savitljivi ekran i bateriju od 4310 mAh, glavni adut biti cijena od oko 500 eura.

Honor je u Barceloni predstavio novi Magic6 Pro, a vidjeli smo i prijenosno računalo Honor MagicBook 16 Pro.

Nova Xiaomi 14 Ultra dolazi u travnju u Europu, a imat će veliki foto senzor od 1 inča, a uz njega predstavljen je i Xiaomi 14 kojeg upravo isprobavamo.

Na ljeto dolazi Barbie telefon, a nastat će iz suradnje HMD Globala i Mattela. Za sada se ne zna kako će telefon izgledati, ali možemo očekivati uzbudljiv uređaj.