N1TV: Hoće li prihvaćanje USB-C konektora zaista uspjeti?

blank

Članice Europske unije i Europski parlament postigli su dogovor o univerzalnom punjaču za mobitele i druge elektroničke uređaje

Kad možemo očekivati univerzalni konektor za punjenje malih i srednje velikih uređaja poput pametnih telefona, slušalica, Bluetooth zvučnika, tablet računala, pametnih satova i narukvica? Dogodit će se to najranije u jesen 2024. godine.

Iako je USB Type-C konektor već prihvaćen od strane većeg broja proizvođača, Apple i dalje koristi svoj Lightning, a na tržištu se još uvijek nalaze i uređaji sa zastarjelim microUSB konektorom. Kako bi se smanjio broj nepotrebnih punjača te samim time i uštedio novac, ali i smanjio broj odbačenih punjača svi proizvođači koji će za nešto više od dvije godine prodavati svoje uređaje na europskom tržištu morat će poštovati ovu direktivu koja u jesen još mora biti usvojena te službeno objavljena u glasilima europskih tijela.

O tome kako su nekada izgledali konektori za mobitele, koliko ih je različitih bilo u ponudi i što možemo očekivati u skoroj budućnosti govorio je u emisiji Newsnight na N1 televiziji Krunoslav Ćosić. Link na snimku emisije emitirane 7. lipnja 2022.

 

 

 

 

 

blank