Novi milenij: Porsche Taycan Sport Turismo

blank

Iako je full na struju najnovija inačica Taycana pruža pravo Porsche iskustvo u vožnji, ali nema ispuh. Ipak, to je i dalje punokrvni Porsche

Utrkivanje, zadovoljstvo u vožnji i moderne, napredne tehnologije oduvijek su utkane u Porscheov DNK. Iako će mnogi ispod oka pogledati novu, treću inačicu Taycana, situacija se u njihovoj glavi mijenja nakon što sjednu u automobil dugo gotovo pet metara.

Testirali smo za emisiju Novi milenij izvedbu Porsche Taycan Sport Turismo 4S Plus s 530 KS, uz bateriju kapaciteta 93 kWh koja omogućuje gotovo 500 kilometara vožnje s jednim punjenjem. Nakon nešto manje od 23 minute baterija će se na punjaču snage 150 kW napuniti (od 5) do 80 posto. U launch control programu Taycan ubrzava od 0 do 100 km/h za samo 4 sekunde.

blank

blank

Predivni Taycan Sport Turismo je tehnološki napredan, što pokazuju i čak četiri ekrana u interijeru vozila. Na tri se istovremeno mogu postaviti navigacijske karte, a automobil podržava Android Auto i Apple CarPlay povezivost s pametnim telefonima.

Cijeli test prilog možete od 11. lipnja 2022. pogledati na deset televizija: Slavonsko-brodska TV (SBTV), TV Nova, Trend TV, Samobor TV, TV Šibenik, Plava Vinkovačka TV, TV Herceg-Bosne, Dubrovačka TV, Varaždinska TV i Poljoprivredna TV. Pogledajte snimku emisije Novi milenij: