N1TV: Huawei Mate 50 Pro, Mazda CX-60, meanIT satovi, Scosche power bank

blank

U emisiji Tech radar predstavljena je nova hibridna Mazda, a pozornost privlači i najnoviji Huaweijev foto smartphone

Koje su prednosti plug-in hibridne izvedbe Mazde CX-60 mogli ste vidjeti u emisiji Tech radar na N1 televiziji u kojoj je Dragan Petric 30. listopada 2022. ugostio Krunoslava Ćosića. Automobil iskorištava sve najbolje što je dostupno iz svijeta motora s unutarnjim sagorijevanjem i pogona na struju, a može se pohvaliti i s kvalitetnim interijerom te zanimljivo postavljenim ekranom.

Uz 192 KS snažan benzinski 2.5 motor ugrađen je i 175 KS snažan elektro motor te je ukupna snaga sustava 327 KS, uz 500 Nm. PHEV Mazda CX-60 s gotovo dvije tone mase stotku hvata za samo 5,8 sekundi, maksimalno postiže 200 km/h, uz 60 km dosega samo na električnu energiju zahvaljujući bateriji kapaciteta 17,8 kWh. Koristi 8-stupanjski automatski mjenjač, ima rezervoar od 50 litara benzina, inicijalno stražnji pogon koji se upotpunjava s pogonom na sve kotače, a baterija će se napuniti za oko dva sata preko AC punjača.

blank

 

Huawei Mate 50 Pro

Ima OLED ekran od 6,74 inča uz 120 Hz, pokreće ga čipset Snapdragon 8+ Gen 1 u 4G izvedbi, uz EMUI 13 sučelje, 8 GB RAM-a + 256 GB ROM, a uz NM SD karticu memorija se može proširiti s dodatnih 256 GB.

Ugrađena je glavna kamera od 50 Mpx s F1.4 do f4 fizički podesivim otvorom blende, uz dodatne telefoto 64 Mpx + 13 širokokutni, pri čemu se OIS nalazi na dva senzora. Profesionalni način rada nudi vam 10 različitih veličina otvora blende na izbor, tako da možete prilagoditi zamućenje i dubinu polja.

Prednja kamera je 13 + 3D senzor dubine. Ugrađena je baterija od 4700 mAh, puni se žičano snagom od 66 W, bežično 50 W. Kućište s IP68 certifikatom sadrži i stereo zvučnike, a punjač dolazi u kutiji.

blank

Ono što je također bitno, novi Huawei Mate 50 Pro dolazi s mogućnošću instalacije svih Googleovih aplikacija te svega što je inače dostupno preko Play Storea, zahvaljujući aplikaciji Gspace. Nakon instalacije to su prave aplikacije, ne web verzije pa korisnik može biti ulogiran na Google Maps, na primjer.

meanIT Smartwatch M35 Lady i M35 Elite

U hrvatske su trgovine stigla dva nova pametna sata. meanIT Smartwatch M35 Lady ima okrugli ekran od 1,33 inča na kojem se prikazuju dolazni pozivi, poruke, notifikacije, ima mjerenje broja otkucaja srca, prati 10-ak aktivnosti, a IP67 kućište je tanko te pruža promjenjive narukvice.

meanIT Smartwatch M35 Lady
meanIT Smartwatch M35 Lady
meanIT Smartwatch M35 Elite
meanIT Smartwatch M35 Elite

I drugi model, meanIT Smartwatch M35 Elite, ističe svoj dizajn u prvi plan, uz bateriju koja će trajati više dana, uz ugodni remen i dobru vidljivost na direktnom svjetlu. Sve vaše aktivnosti, poput hodanja, trčanja, penjanja, vožnje biciklom, joge, igranja košarke i nogometa mogu se pratiti na zapešću ruke.

Scosche GoBat 10K

Ovaj kompaktni power bank omogućuje istovremeno punjenje dva uređaja, preko USB-A i USB-C konektora. Time se rješava problem s različitim kabelima koje dobivamo u pakiranjima pametnih telefona i tableta. Izlazna snaga punjenja s USB-C konektorom je 20 W.

blank

Imoo Ear-care Headset

Namijenjene za djecu ovo su prve otvorene slušalice na svijetu kod kojih slušalica ne ulazi u uho. Imaju ograničenje glasnoće zvuka do 85 dB kako bi se smanjila mogućnost oštećenja sluha kod djece. Ovo ograničenje glasnoće zvuka preporučuje i Svjetska zdravstvena organizacija (WHO). Zvuk se u uho prenosi sa slušalica izvan ušiju čime se omogućuje slušanje zvukova iz okoline, dok se slušalice koriste. Zgodno je za kretanje u prometu, preko pješačkih prijelaza itd.

blank

Pogledajte snimku kompletne emisije: