N1TV: Što su i kako se koriste burner telefoni

blank

Danski su novinari doživjeli neugodne scene dok su se javljali iz Katara, prije nego što će početi Svjetsko prvenstvo u nogometu

Katar 2022 je pred nama. Sučelit će se na nogometnim stadionima 32 reprezentacije, među kojima je u hrvatska repka pod vodstvom Zlatka Dalića. Paralelno s početkom turnira je Agencija za zaštitu osobnih podataka (AZOP) poslala preporuke za sve koji odlaze navijati u Katar.

Navijači će prilikom dolaska u Katar morati preuzeti dvije mobilne aplikacije – Hayya za sve vezano uz boravak u Kataru i dolazak do stadiona kao i posjete raznim atraktivnim lokacijama te Ehteraz za praćenje COVID-19 kontakata.

Iz AZOP-a upozoravaju da bi se navijači pri dolasku u Katar mogli susresti s problemima ukoliko im katarske vlasti pregledaju pametni telefon na kojem postoje neprimjereni sadržaji poput fotografija i video zapisa. Preporuka su takozvani „burner phone“ modeli.

O ovoj je temi pisao i N1info.hr.

Gost u emisiji Newsnight je bio Krunoslav Ćosić koji je sve detaljno objasnio gledateljima N1 televizije, a snimku možete pogledati u nastavku: