Novi milenij: Samsung Galaxy Z Fold4, Honor 90, Nokia G42

blank

Tri različita modela pametnih telefona povezuje samo jedan detalj – svi modeli rade na operativnom sustavu Android

Nakon devet mjeseci korištenja Samsung Galaxy Z Fold4 ne pokazuje tragove istrošenosti, a bilježi veliki komoditet s velikim unutarnjim ekranom koji se savija. Idealan je za poslovne ljude koji trebaju veliki ekran i komoditet, a u njega će se zaljubiti i gameri kojima će također odgovarati veliki ekran, ali i omjer stranica.

Honor 90 smo isprobali ubrzo nakon predstavljanja u Parizu, a uz kameru od čak 200 megapiksela ističe se veliki kapacitet baterije od 5000 mAh, odličan AMOLED ekran od 6,7 inča sa 120 Hz osvježavanja te MagicOS koji omogućuje dodatne personalizacije sučelja.

Uz alat se Nokia G42 može rastaviti i ukoliko je razbijen ekran, istrošena baterija ili oštećen konektor za punjenje. Bit će to daleko jeftinije nego nositi telefon u servis, a nećete morati niti postavljati svoju Nokiju ispočetka (uobičajeno je da se u servisu telefon resetira na tvorničke postavke). Rezervni dio može se naručiti preko iFixit, uz alat i upute koje su prilagođene za jednostavno otvaranje i zatvaranje telefona, nakon popravka u vlastitoj režiji.

Što još uređaji nude isprobao je Krunoslav Ćosić u emisiji Novi milenij emitiranoj 15. srpnja 2023. na tv postajama: TV Nova, Slavonsko-brodska TV (SBTV), Trend TV, Samobor TV, TV Šibenik, Plava Vinkovačka TV, TV Herceg-Bosne, Varaždinska TV i Poljoprivredna TV.