Start: 100 godina Mazde uz specijalnu tortu na kojoj je i prva električna Mazda

blank

Ako ne želiš imati problema s autom, onda je izbor JAPANAC. Tako počinje tekst u časopisu Start, u kojem je obilježeno 100 godina Mazde

– Mazda je ne samo tradicija, poštovanje i velika priča, ona je stil života. Uz nju sam rastao, naučio voziti, razmjenjivao prve poljupce, otkrivao nepoznato. Jednostavno, uvukla mi se pod kožu i tu ljubav pretočio sam u posao od kojeg živi moja obitelj i desetak djelatnika. To nam je sad svima u krvi. Kad sve to znate, kad imate takve osjećaje i povijest onda ništa nije teško, u časopisu Start izjavio je Vedran Zrilić, vlasnik najviše Mazdi u Hrvatskoj.

Vedran je u Zagrebu organizirao pravi rođendanski party povodom Mazdinog rođendana, a uz svjetski poznatog umjetnika Stephana Lupina i kćerku Zitu svojim su prisustvom stotu Mazdinu obljetnicu obilježili dizajner i tattoo majstor Nikola Zorotović, Valentino Valjak iz muzeja automobila Budicki te mnoge druge poznate osobe iz javnog života.

Ljubav prema Mazdi svojim su prisustvom pokazale i djevojke iz Južnoafričke Republike, bio je i Krunoslav Ćosić (prvi je testirao prvu registriranu električnu Mazdu MX-30 u Hrvatskoj). Sve će zaokružiti poznati fotograf Šime Strikoman koji sprema milenijsku fotografiju na kojoj će se pojaviti čak 100 Mazdi u crvenoj i bijeloj boji.

Cijeli članak iz časopisa Start možete pročitati u nastavku.

blank

blank