10. uzastopni kvartal Lenovo ostvaruje rast profitabilnosti

blank

Lenovo Group je objavio rezultate poslovanja u drugom kvartalu – pokazuju rast profitabilnosti već deseti uzastopni kvartal

Neto dobit je u drugom tromjesečju porasla na 541 milijuna američkih dolara što predstavlja rast od 6% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine dok je prihod Grupe porastao na 17,1 milijardi američkih dolara, što je 3% više u odnosu na isto razdoblje prethodne godine u stalnoj valuti.

Pozitivnoj operativnoj dobiti doprinijele su sve glavne djelatnosti pokazujući daljnji napredak prema cilju Grupe da udvostruči profitabilnost u srednjoročnom razdoblju. Dodatno, diversificirani pokretači rasta nastavili su poticati snažnu izvedbu poslovanja vezanog uz rješenja i usluga, kao i infrastrukturnog poslovanja bilježeći visok dvoznamenkasti rast u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.

blank

Poslovne aktivnosti koje ne uključuju osobna računala sada čine više od 37% ukupnog prihoda Grupe. Zdrava novčana bilanca Grupe znači da je i dalje predana udvostručavanju ulaganja u istraživanje i razvoj (R& D) u srednjoročnom razdoblju, pri čemu su u ovom tromjesečju izdaci na istraživanje i razvoj porasli za 15% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.

Lenovo gleda dugoročne prilike izgrađene na temeljima novog IT-ja – klijenta, edge, clouda, mreže i inteligencije kako se globalni trendovi digitalizacije i inteligentne transformacije ubrzavaju.