130 milijuna eura u razvoj ICT talenata diljem svijeta

blank

Huawei je od 2008. godine pokrenuo različite programe razvoja talenata, uključujući stipendije, tehnološka natjecanja i obuku digitalnih vještina

Od 2008. godine je Huawei uložio više od 130 milijuna eura u programe koje je koristilo više od 1,54 milijuna ljudi iz više od 150 zemalja svijeta.

Huawei Technologies je održao svoj Talent Summit u Helsinkiju i predstavio zanimljive rezultate velikog istraživanja napravljenog u suradnji s konzultantskom kućom Ernst & Young (EY). Podaci su pokazali kako se Europa suočava s ozbiljnim nedostatkom ICT talenta te da je digitalni jaz prisutan unutar Europske Unije.

Brzorastuća potražnja za digitalnim vještinama nadmašuje ponudu sve bržim tempom što produbljuje digitalni jaz. Nedavno objavljen DESI Index digitalne ekonomije i društva pokazao je kako je primjerice Finska na vrhu ljestvice s dvostruko više visokoobrazovanih od prosjeka i isto toliko kompanija koje nude ICT obuku, čime daleko nadmašuje ostatak EU.

Tijekom summita, Huawei je također otvorio prijave za Zimsku školu u Nici namijenjenu ženama iz ICT industrije kako bi se povećao njihov udjel u IT sektoru. 27 sudionica bit će odabrano za besplatni program tijekom kojeg će tjedan dana pohađati brojna masterclass predavanja, raditi na timskim projektima, aktivno učiti te iskusiti lokalnu kulturu Nice.

To je jedan od razloga za pokretanje različitih programa razvoja talenata, uključujući stipendije, tehnološka natjecanja i obuku digitalnih vještina.