14,5 posto porast prihoda Tele2 Hrvatska

blank

Uz konsolidirane rezultate poslovanja cijele Tele2 Grupe za prvo tromjesečje 2018. godine, koji pokazuju snažan nastavak pozitivnog trenda poslovanja od 5% u odnosu na isto razdoblje lani, nas zanima kako stoji Tele2 Hrvatska.

Tele2 Hrvatska u prvom tromjesečju 2018. ostvarila je rast prihoda od 14,5 posto – prihodi iznose 323 milijuna kuna. Možda će vas zanima i EBITDA – iznosila je 39 milijuna, a na njezin rast pozitivno su utjecali povećanje prihoda od krajnjih korisnika (11% bez utjecaja jednokratnih stavki) i niži troškovi naknada za radijskofrekvencijski spektar. EBIDTA marža iznosila je 12,2% dok je u istom razdoblju prošle godine iznosila 6,7%. Iz Tele2 Hrvatska ističu kako bilježe rast u svim ključnim pokazateljima koji uključuju prihod od krajnjih korisnika usluga i prihoda od opreme, odnosno uređaja te ukupnu bazu korisnika. S ciljem dodatnog unapređenja korisničkog iskustva početkom 2018. otvorili su šest vlastitih prodajnih centara što sada čini mrežu od ukupno 12 centara u 9 najvećih hrvatskih gradova.

Veseli me da je zaključno s krajem ožujka, a u odnosu na kraj prošle godine, broj korisnika
pretplatničkih tarifa porastao za 17.000. To je još jedna potvrda da naša jedinstvena ponuda „BEZBROJ GB“ nailazi na odličan odaziv, kako kod postojećih tako i kod novih korisnika Tele2. U narednom razdoblju naš će fokus i dalje biti platforma neograničene slobode komuniciranja koja neustrašivo oslobađa korisnike od ograničenja koja im nude tradicionalni i zastarjeli modeli telekomunikacijskih opcija i tarifa prisutnih na tržištu. Rast financijskih pokazatelja i broja naših korisnika ne bi bio moguć bez naših zaposlenika pa tako s ponosom mogu konstatirati da je Tele2 tim u posljednjih godinu dana povećan za 59 zaposlenika – što je povećanje zaposlenih od preko 30%! – što je povećanje zaposlenih za više od 30%“, izjavio je predsjednik Uprave Tele2 Hrvatska Viktor Pavlinić.