Galaxy S9 i S9+ mjere otkucaje srca u stvarnom vremenu

blank

Samsung Galaxy S9 i S9+ imaju poboljšani optički senzor ugrađen direktno u uređaj koji korisnicima u stvarnom vremenu pruža bogatiju i točniju informaciju o zdravstvenom statusu.

Tehnologija nije živo biće, ali nećemo pretjerati ako kažemo da nam postaje sve ozbiljniji partner u svakodnevnom životu. Najnoviji pametni telefoni na tržištu, Samsung Galaxy S9 i Samsung Galaxy S9 S9+ nude zanimljive značajke – imaju najbolje dvostruke kamere na tržištu, mogućnost snimanja videa opcijom Super Slow-mo te kreiranje vlastitih, personaliziranih emotikona AR Emoji, stereo zvučnike. Ali, S9 i S9+ imaju i poboljšani optički senzor ugrađen direktno u uređaj koji korisnicima u stvarnom vremenu pruža bogatiju i točniju informaciju o zdravstvenom statusu.

blankSenzor korisnicima telefona Galaxy S9 i S9+ omogućuje praćenje Heart Load Factora. Radi se o novom mjerenju otkucaja srca u stvarnom vremenu što je iznimno važno pratiti tijekom aerobnih treninga visokog intenziteta, ali i tijekom tjelovježbe uopće. Senzor otiska prsta Samsung nudi još od modela Galaxy S5 i Galaxy S5 mini predstavljenih 2014. godine, a novost na modelima S9 i S9+ je očitavanje krvnog tlaka odnosno Heart Load Factor. Riječ je o wellness značajki koja daje informaciju o krvnom tlaku.

blankKombinacija pametnih telefona i pametnih satova pruža mnoge informacije poput koliko dajemo od sebe, kakve rezultate postižemo tijekom tjelesnih aktivnosti, neovisno jeste li kampanjci kada je u pitanju tjelovježba ili ste stalni vježbač kojem je rekreacija sastavni dio života. Uz Samsungov pametni sat Gear Sport otporan na vodu namijenjen fitness korisnicima u ponudi je i GPS sportska narukvica Gear Fit2 Pro s pametnim značajkama.

blankPovezivanjem s pametnim telefonima Galaxy S9 i S9+ korisnici mogu raditi na postizanju zdravstvenih i wellness ciljeva te primati upozorenja o prehrani i preporuke za aktivnosti čak i kada nisu spojeni na internet. Uz mogućnost praćenja otkucaja srca i plivanja, drugi Samsungov pametni sat – Gear Fit2 Pro sadrži ugrađen napredni GPS za praćenje trčanja ili vožnje uz precizno praćenje aktivnosti. Lakše čitanje obavijesti i ažuriranje u stvarnom vremenu korisnicima će, dok primjerice trče omogućiti 1,5-inčni Super AMOLED zakrivljeni zaslon u visokoj razlučivosti osjetljiv na dodir.

Naše tijelo nije stroj kao što su to pametni telefoni i pametni satovi, ali zato može raditi kao sjajan mehanizam ako ćemo ga njegovati i pratiti njegove reakcije, izdržljivost i mogućnosti. Za to imamo strojeve – pametne telefone i satove koji će nam pomoći da iz svojih mehanizama izvučemo najviše, a istovremeno brinemo i njegujemo sebe.