5 bitnih karakteristika koje donosi nova Nokia 8.1

blank

Nokia 8.1 spada u cijenom povoljne pametne telefone, očekivana cijena je 399 eura, a mi smo istražili kojih pet bitnih karakteristika donosi.

Moći ćete birati između tri kombinacije boja na kućištu modela Nokia 8.1: plavo-srebrna, čelično-bakrena i željezno-čelična. Prodaja pametnog telefona počinje sredinom prosinca 2018, po cijeni od 399 eura. Interna memorija iznosi 64 GB, radna memorija 4 GB, a sve je smješteno u kućište s metalnim okvirom s anodnim učinkom.

blank
Nokia 8.1, boje kućišta: željezno-čelična, plavo-srebrna i čelično-bakrena

1. Zeiss optika flagship kalibra

Optička stabilizacija slike i Zeiss optika na dvostrukoj 12 + 13-megapikselnoj stražnjoj kameri uz 1/2.55” senzor s 1,4-mikronskim pikselima za precizno prikupljanje svjetlosti kao rezultat daju detaljnu sliku. Optička stabilizacija slike i super brzi auto fokus spriječit će utjecaj drhtavih ruku na fotografije i video zapise. Široki otvor blende jamči da ćete snimiti oštre slike i u uvjetima slabe rasvjete, a dugu ekspoziciju možete ručno kontrolirati u Pro Camera načinu snimanja.
Prednja kamera nudi 20 megapiksela uz kombiniranje četiri piksela u jedan super piksel kako bi se noću dobile što kvalitetnije fotografije.

2. PureDisplay tehnologija zaslona

blankHDR 10 podrška uz vjernu reprodukciju boja dat će dobar prikaz slike i uz jaku dnevnu svjetlost. 6,18-inčni Full HD zaslon od ruba do ruba (omjer 18,7:9) isporučuje jači kontrast, odličnu oštrinu i više od milijardu individualnih boja kako bi se osigurala odgovarajuća bistrina slika čak i kada se nalazite u mračnoj sobi ili ste na izravnom sunčevom svjetlu. Igrate li igre ili gledate video zapise, vaš će vam zaslon omogućiti najbolji mogući doživljaj.

3. Snapdragon 710 čipset

Ubrzane performanse u segmentu cjenovno povoljnih flagshipa omogućuje Snapdragon 710 čipset koji u odnosu na prethodnika Snapdragon 660 nudi 35% bržu grafiku i 20% bolje performanse

4. Baterija do dva dana

Kapacitet ugrađene baterije s podržanim brzim punjenjem je 3500 mAh što bi trebalo osigurati do dva dana trajanja između dva punjenja. Uz AI značajke prilagodljiva baterija ograničava potrošnju energije aplikacijama koje ne koristite često, a App Actions predviđa što ćete učiniti slijedeće kako biste to mogli izvršiti brže.

5. Android 9 Pie

Nokia 8.1 bit će prva Nokia koja će ponuditi novu verziju Android OS-a 9 Pie. Dio je obitelji Android One uređaja. Omogućuje veliku pohranu i trajanje baterije, dolazi s mjesečnim sigurnosnim
zakrpama kroz tri godine te dva ažuriranja operacijskog sustava.

blank