50 najinovativnijih tvrtki u 2022. godini

blank

Xiaomi je ispred tvrtki eBay, Huyndai, Adidas, Coca-Cola, SAP, Tencent, Ford, Intel, ByteDance (TikTok), Panasonic, Philips

Lista najinovativnijih tvrtki „BCG Most Innovative Companies“ se uglavnom temelji na anketi provedenoj na uzorku od više od 1500 globalnih direktora inovacija, provedenoj u prosincu 2021. i siječnju 2022. Ocjenjuje se izvedba kompanije u četiri kategorije: globalno razmišljanje, stav kolega u industriji, poremećaji u industriji te vrijednost stvaranja.

Boston Consulting Group (BCG) uvrstio je Xiaomi na svoju listu 50 najinovativnijih tvrtki u 2022. čime se prepoznaje Xiaomijeva predanost u slijeđenju tehnoloških inovacija i jačanju istraživačkih i razvojnih sposobnosti. BCG svoje godišnje izvješće o inovacijama objavljuje od 2003. godine.

blank
Lei Jun, Xiaomi

Xiaomijeva su ulaganja u istraživanje i razvoj, u drugom tromjesečju 2022., dosegnula 3,8 milijardi RMB, što iznosi povećanje od 22,8% u odnosu na godinu ranije. Na Xiaomijevom događanju predstavljanja novih proizvoda u kolovozu Lei Jun, osnivač, predsjednik i izvršni direktor kompanije Xiaomi Group, rekao je kako su Xiaomijeva ulaganja u istraživanje i razvoj od 2017. porasla ukupnom godišnjom stopom rasta od 39,7% te da očekuje kako će u 2022. ulaganja dosegnuti 17 milijardi RMB, a u narednih pet godina 100 milijardi RMB.

Xiaomi gradi tehnološku ekosferu koja se neprestano širi i obuhvaća područja pametnih telefona, nosivih uređaja, pametnih kuća, pametne proizvodnje, pametnih električnih vozila i bioničkih robota, kako bi bolje povezivao ljude sa svijetom oko njih i njihove živote učinio još boljima.