70 godina Ericssona Nikola Tesla: znanje, trud, inovativnost

blank

Uz znanje, trud i inovativnost na obilježavanju 70 godina postojanja kompanije Ericsson Nikola Tesla istaknuta je i odgovornost prema društvu

Prisustvovali smo događaju za pamćenje: u zagrebačkoj Areni okupili su se bivši i sadašnji zaposlenici Ericssona Nikola Tesla, rukovodstvo kompanije na čelu s Gordanom Kovačević, predsjednicom kompanije, a prisutnima se obratio i Franck Bouetard, predstavnik korporacije Ericsson i predsjednik Nadzornog odbora Ericssona Nikole Tesle. Među 4000 uzvanika bile su prisutne poznate osobe iz javnog života, ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat kao izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske te predsjednica države Kolinda Grabar-Kitarović.

blank
Kolinda Grabar-Kitarović i Gordana Kovačević

Kompanija Ericsson Nikola Tesla najveći je hrvatski izvoznik znanja i jedna od vodećih tvrtki na regionalnoj ICT sceni. 31. listopada 1949. u zagrebačkoj Palmotićevoj ulici 82 s radom je počela Tvornica telefonskih uređaja Nikola Tesla, a nekoliko godina poslije seli se na zagrebačku Trešnjevku na kojoj i danas posluje.

Tema obilježavanja 70. godišnjice su bili najvažniji trenuci povijesti uz neizostavni pogled u budućnost – upravo to je bila tema multimedijske glazbeno-scenske izvedbe koja otkriva kako je i zašto ova kompanija savladala zamke pretvorbe i privatizacije, smjena tehnologija, tržišta i društveno-političkih sustava.

blank

Tezu o svojevrsnom ostvarenju hrvatskog sna pojasnila je upravo gđa Kovačević ukazavši na gotovo darwinistički model opstanka u poslovnom svijetu u kojem brzina učenja i prilagodbe stalnim promjenama predstavljaju ključnu razliku između onih koji nestaju i onih koji vode te pri tom poboljšavaju svijet u kojem živimo.

Čestitajući zaposlenicima i rukovodstvu Ericssona Nikole Tesle vrijedan jubilej, predsjednica RH je naglasila kako ova kompanija, koja već 70 godina pridonosi razvoju hrvatske ekonomije i društva te podiže ugled naše zemlje u svijetu, dokazuje da bolju budućnost možemo kreirati i u Hrvatskoj.

blank

G. Bouetard je istaknuo dugotrajno partnerstvo s korporacijom Ericsson koja je prepoznala kontinuirano dobre rezultate hrvatske kompanije, utemeljene na snažnom vodstvu te kompetentnim i motiviranim zaposlenicima – danas važnim članovima mnogih globalnih timova, uključujući i one koji rade na razvoju i uvođenju najsuvremenije 5G tehnologije.

Ministar Horvat je pozornost skrenuo na napore Vlade RH u poboljšanju položaja tvrtki koje se bave istraživanjem i razvojem. Na kraju, ali ne manje važno – kroz 70 godina uspješnog rada kompanija je dokazala da se znanje, trud, inovativnost i odgovornost prema društvu, kao nezaobilazni faktor poslovanja, ipak isplate.

 

 

blank

blank

blankblank

blankblank