82.000 korisnika KEKS Pay aplikacije

blank

Erste Group je uz pogled na prosperitet u Hrvatskoj objavio i podatke o broju korisnika KEKS Pay aplikacije

Erste Group je u suradnji s neovisnim think-tank Legatum Institutom proveo istraživanje o prosperitetu Srednje i Istočne Europe. U trećem izdanju izvješća Hrvatska je u ukupnom svjetskom poretku zauzela 41. mjesto indeksa prosperiteta od ukupno 149. Mjere se rezultati nacija povezani s prosperitetom u devet područja: ekonomska kvaliteta, poslovno okruženje, upravljanje, osobne slobode, društveni kapital, sigurnost, obrazovanje, zdravstvo i prirodno okruženje.

blank

Procjenjuje se da će u 2020. godini u Hrvatskoj biti ostvaren rast BDP-a od 2,5% dok će cijela regija rasti za 1,2 posto. Inflacija će biti oko 1 posto, zadržat će se niske kamatne stope, tržište rada ostaje pozitivno, a stopa nezaposlenosti u 2020. godini bit će ispod 6 posto. Slijedi nastavak digitalne transformacije. Očekivani deficit je 0,5%, a rast bi trebao biti stabilan.

Broj korisnika aplikacije KEKS Pay, otvorenog bankarstva koje je dostupno ne samo korisnicima Erste banke nego i svim korisnicima drugih banaka u Hrvatskoj, narastao je na 82.000. Preko aplikacije možete slati i primati novac, a zgodno je, uz nenaplatu naknade za transakcije, što se preko same aplikacije može zajednički skupljati novac ukoliko nekome više ljudi želi nešto pokloniti. Aplikacija podržava dopisivanje kako bi korisnici međusobno komunicirali i započeli određenu akciju, na primjer prikupljanje novca za poklon za kolegu na poslu, za prijatelja u zajedničkom društvu itd.

blank