Keks Pay možete koristiti za slanje novca bez ikakve naknade

blank

Dovoljno je imati pametni telefon s instaliranom besplatnom aplikacijom Keks Pay te otvoren račun u bilo kojoj banci kako biste slali i primali novac.

Mobilna aplikacija Keks Pay, koju je izradila Erste banka, zgodno je i praktično rješenje kada trebate drugoj osobi koju poznajete poslati novac sa svojeg tekućeg računa. Dva tjedna od plasiranja aplikacije u Hrvatskoj je broj korisnika dostigao brojku od 10.000, a prosječan iznos koji se u tom periodu transferirao je 65 kuna. Riječ je o prvom bankarskom rješenju na hrvatskom tržištu koje je namijenjeno svim zainteresiranim korisnicima, neovisno u kojoj banci imaju otvoren račun, uz dnevni limit za transakcije po osobi od 1000 kuna.

blankOsim što se drugoj osobi, koju imate u svojem telefonskom imeniku, a prethodno je ta osoba instalirala Keks aplikaciju na svoj Android ili iOS pametni telefon, može poslati novac, moguće je i skupljanje novca od više osoba kad se recimo skuplja iznos za kupnju poklona ili pak za vožnju taksijem. Ili bilo što drugo. Korisnik aplikacije koji želi primiti novac treba drugim osobama poslati zahtjev s iznosom novca.

U dva tjedna od lansiranja dobili smo niz potvrda da Keks Pay rješava niz svakodnevnih problema – od podjele troškova za kave i ručkove, za organizaciju novogodišnje proslave, kupnju poklona, planiranje grupnog putovanja, skijanja i sl. Korisnici su jako zadovoljni jer je aplikacija jednostavna za korištenje, a i besplatna je. Mi ćemo se truditi slušati sve njihove zahtjeve kako bi aplikaciju dodatno unaprjeđivali i poboljšavali njene funkcionalnosti“, ističe Dejan Donev voditelj Tima za Digitalnu transformaciju u Erste banci koji je i razvio Keks Pay.

Pogledajte kako izgleda instalacija mobilne aplikacije Keks Pay:

blank

blank

blankKeks Pay nastao je kao rezultat rada internog startupa koji je Erste banka pokrenula prije dvije godine. Erste banka želi promijeniti ustaljenu bankarsku praksu da klijenti prvo moraju otvoriti račun, a onda isprobati aplikacije i usluge banke. Keks Pay zato omogućuje korištenje aplikacije bez otvaranja računa i bez ikakvih troškova.