A1 je lansirao svoj virtualni shop

A1 virtualni shop

Ne morate više ići u poslovnicu A1 operatora. Kupnju usluga i proizvoda možete obaviti “šetnjom” po virtualnoj trgovini

Ovako funkcionira A1 virtualni shop otvoren svakim radnim danom od 10 do 22 sata, a namijenjen je privatnim korisnicima te malim poslovnim korisnicima:

1. Na stranicama www.a1.hr potražite ikonu virtualnog shopa i kliknite na nju.
2. Ostavite svoj broj telefona, a agent će vas odmah povratno nazvati.
3. Agenta ćete vidjeti putem video poziva, no on vas neće vidjeti već će vas samo čuti.
4. Agent će vam uživo pokazati ponudu iz trgovine te objasniti sve što vas zanima.

Uz video poziv djelatniku trgovine A1 moguće je obaviti kupnju kao da ste u pravoj poslovnici telekom operatora A1. Novost je to koja je predstavljena povodom 20 godina poslovanja A1 Hrvatska, a omogućit će korisnicima jednostavniju kupnju usluga i proizvoda, bez odlaska u poslovnicu. A1 je prvi na domaćem i regionalnom telekom tržištu otvorio virtualni shop.

blank

Nakon posjeta web stranici www.a1.hr korisnik ostavlja svoj broj telefona, a djelatnik u shopu korisnika „poziva“ u virtualni shop. Za uspostavu razgovora korisniku su potrebni računalo i mobilni uređaj, odnosno telefon, koji mu omogućuju da na zaslonu svog uređaja vidi virtualni shop i njegova djelatnika, omogućujući mu iskustvo fizičke poslovnice, ali s lokacije koja njemu odgovara.

Ova digitalna platforma objedinjuje live video, slanje poruka u stvarnom vremenu, glasovnu komunikaciju i chatbot funkcionalnosti u jednu uslugu pa komunikacija postaje brža, neposrednija i interaktivnija, a korisniku se omogućuje personalizirano i poboljšano korisničko iskustvo.

blank

Proces kupnje u virtualnom shopu postaje brži i jednostavniji jer korisnik ne mora „lutati“ cjelokupnom ponudom, već prodajni djelatnik za njega lako pronalazi proizvod. Time štedi vrijeme za kupovinu, ali i vrijeme koje bi potrošio na put do fizičke poslovnice.

Prije godinu dana Vipnet je promijenio naziv u A1, a godinu dana od rebrandinga, istraživanja su pokazala kako 98 posto korisnika poznaje A1 brand. Korisnici su A1 percipirali kao tehnološki naprednijeg i inovativnijeg operatora od drugih i kao vodiča kroz složeno digitalno doba.
Godišnji porast broja posjeta (20%) na web stranici www.a1.hr pojasnio je Ivan Skender, glavni direktor za transformaciju poslovanja, ljudske potencijale i korporativne komunikacije u A1 Hrvatska:

“A1 web stranicu kao glavni digitalni kanal mjesečno posjećuje milijun korisnika, bilježimo stalan porast posjeta i transakcija te smo pokrenuli A1 virtualni shop kako bismo našim korisnicima olakšali komuniciranje s našim agentima na kanalu koji im je najbliži – mobilnom uređaju, putem video poziva, u stvarnom vremenu. A1 virtualni shop je još jedno od naših pametnih digitalnih rješenja koja doprinose našoj viziji digitalnog društva u kojem se tehnologija i ljudsko djelovanje međusobno nadopunjuju te nam donose najbolje elemente iz oba svijeta”.

blank