AI se u Hrvatskoj sve više primjenjuje

blank

Umjetna inteligencija je trenutno najvažniji svjetski tehnološki trend, potvrđeno je to na trećem izdanju konferencije AI2FUTURE

Zaključak dvodnevne konferencije AI2FUTURE održane u Zagrebu 10. i 11. listopada 2019. je da u idućih 10 godina Hrvatska ima šansu uključiti se u AI utrku kreiranjem dizajnerskih proizvoda koji će izazvati emociju korisnika. Domaći i strani stručnjaci održali su 18 predavanja.

blank
Konferenciju je predavanjem Artificial Intelligence beyond Deep Learning otvorio
Christoph von der Malsburg (Frankfurt Institute for Advanced Studies), fizičar i neurobiolog te jedan od pionira AI-ja

Sudeći po broju od 10 do 15 domaćih tvrtki koje posljednjih godina koriste umjetnu inteligenciju, odnosno kreiraju rješenja bazirana na umjetnoj inteligenciji za globalno tržište, u Hrvatskoj se u privatnom sektoru razvio dobar kapacitet da iskoristimo njen potencijal. Sve veći broj sudionika na najvažnijem godišnjem okupljanju zajednice koja radi, razvija i primjenjuje tu tehnologiju dodatno pokazuje rast perspektive AI-a na domaćem tržištu.

Treće izdanje AI2FUTURE konferencije okupilo je više od 200 sudionika željnih da nauče više o tehnologiji današnjice koja je svim ICT stručnjacima omiljeni buzzword, no posljednjih godina u Hrvatskoj se i sve više primjenjuje pri kreiranju rješenja namijenjenih globalnom tržištu. Primjena umjetne inteligencije može značajno unaprijediti konkurentnost i profitabilnost.

Umjetna inteligencija je trenutno najvažniji svjetski tehnološki trend. Više od 80% predsjednika Uprava je u nedavnom istraživanju istaknulo da će AI radikalno promijeniti njihovo poslovanje u sljedećih pet godina.

blank
Ratko Mutavdžić (Microsoft) kao član izvršnog odbora HUP ICT-a predstavio je dokument „Potencijal umjetne
inteligencije za Hrvatsku“