Zanima li vas kako se iPhone i Galaxy mobiteli prodaju u Americi?

blank

I na tržištu SAD-a pametni telefoni doživljavaju pad prodaje, a ne samo globalno

Na američkom je tržištu u kolovozu 2019. prodano 11,3 milijuna pametnih telefona. To je pad za 4% u usporedbi s kolovozom 2018. Što se tiče srpnja i kolovoza 2019. primjetno je kako pad prodaje pametnih telefona iznosi gotovo 10 posto u odnosu na isto razdoblje lani.

Iako se tamo generalno događa pad prodaje, Apple iPhone se prodaje bolje i od očekivanja. Jasno, u trećem je tromjesečju vrijeme kad se najbolje prodaju iPhone modeli jer se tradicionalno već godinama u rujnu najavljuju novi modeli.

Apple iPhone 11 Pro
Apple iPhone 11 Pro

Potražnja za iPhone modelima ove je godine u trećem tromjesečju veća nego u isto razdoblju 2018. godine. Model iPhone 11 Pro Max je najtraženiji, slijedi ga iPhone 11 Pro dok je za iPhoneom 11 bila najmanja potražnja, pokazuju podaci CounterPointa koji očekuje da se u sljedećem razdoblju interes prebaci na iPhone 11, kao što je bilo prošle godine kad je predstavljen iPhone XR, a prethodno su kupci najviše tražili iPhone XS i iPhone XS Max.

Što se tiče Samsunga, početak prodaje modela Galaxy Note10 je obilježio prošlo tromjesečje u SAD-u. Ipak, bolju prodaju je imao model Galaxy S10 te je ostao najprodavaniji Android model kod glavnih američkih mobilnih operatora. Ali, prodaja se smanjuje, pokazuje aktualni trend dok je Note10 imao nešto slabiji početak prodaje nego prošlogodišnji Galaxy Note9 model. Ono što je zanimljivo jeste da se više tražio Note10+ nego Note10.

blank

U pomoć su zato pristigli modeli Galaxy A10e, Galaxy A20 i Galaxy A50. Ova tri modela su korisnici uzeli kao zamjenu za svoje prethodne modele iz Galaxy J serije. Spomenimo i kako je u 5G ponudi Samsung Galaxy S10 5G najprodavaniji model, iako se još uvijek radi o malim količinama.