Alcatel 1B predstavljen u Barceloni

blank

Alcatelova serija u Barceloni je dobila novog člana – 1B s 5,5-inčnim ekranom i baterijom od 3000 mAh

blank

Android 10 Go edition karakterizira model Alcatel 1B (2020) s kojim Alcatel širi svoju seriju 1. Kad neki pametni telefon ima čast koristiti Android Go Edition, to znači da za njega nećete morati platiti visoku cijenu jer se ne ugrađuje snažniji hardver.

blank

U Alcatel 1B ugrađeno je samo 1 GB radne memorije (dolazit će i u verziji s 2 GB RAM-a), interna memorija je 16 GB. Međutim, Googleove aplikacije su optimizirane za dvostruko manje memorije kako bi se i dalje mogle funkcionalnost koristiti, ali bez zauzimanja memorijskih resursa. Pokreće ga Qualcomm QM215 čipset uz četiri procesorske jezgre na 1,3 GHz, a za grafiku se brine Adreno 308.

Na bateriji se nije štedjelo pa Alcatel 1B nudi 3000 mAh kapaciteta, a baterija se puni preko microUSB priključka. Ekran u omjeru 18:9 ima dijagonalu od 5,5 inča, u HD+ rezoluciji.

blank

Od ostalih karakteristika izdvajamo ugrađen FM radio, spajanje slušalica preko 3,5 mm ulaza te tipku za Google Assistant (Google pomoćnik) putem koje se glasom mogu zatražiti različite informacije, bilo da ste kod kuće, u pokretu ili u automobilu. Prednja kamera od 5 megapiksela podržava prepoznavanje lica te samim time i FaceKey odnosno otključavanje lica vlasnika samo pogledom.

Stražnja kamera od 8 megapiksela nudi solidne rezultate, sudeći po onome što smo isprobali u Barceloni prilikom predstavljanja. Naime, iako je MWC 2020 otkazan, Alcatel svoje predstavljanje nije odgodio i među rijetkim novinarima iz cijelog svijeta omogućio nam je da prvi saznamo sve o novim modelima.

blank

blank

Alcatel 1B dolazi u Prime crnoj i Pine zelenoj boji kućišta, a najavljena cijena je 79 eura.

blank

blank

blank

blankblank

blank