Novi predstavnik serije 1 je Alcatel 1B (2020)

blank

Uz Android 10 Go, Alcatel 1B (2020) imat će povoljnu cijenu te bateriju kapaciteta 3000 mAh

Alcatel svoju seriju 1, koja se sastoji od modela 1, 1x, 1c, 1v i 1s širi na novi model 1B (2020). Glavna karakteristika modela 1B svakako je Android Go, verzija Androida namijenjena pametnim telefonima u koje je ugrađen hardver s manje radne memorije i procesorske snage. Na taj se način postojeće performanse bolje iskorištavaju, aplikaciju su optimizirane, a korisnik dobije puno Android iskustvo.

blank

Radna memorija je 2 GB dok interna iznosi 16 GB. Ne treba vas to plašiti da nećete imati dovoljno memorije za rad jer su prethodno instalirane aplikacije (poput Gmaila, Google Karti i drugih aplikacija) za 50 posto manje veličine, što znači da vam automatski ostaje i više prostora za vaše sadržaje na telefonu.

Imat ćete dvostruko više slobodnog prostora nego da koristite klasični Android OS, uz isti memorijski kapacitet. Naravno, memorija se može proširiti memorijskim karticama. U pozadini se koristi Smart Manager koji u pozadini instantno čisti memoriju i pametno optimizira potrebnu snagu.

Alcatel 1B (2020) ima 5,5-inčni ekran u omjeru 18:9, u HD rezoluciji 720 x 1440 piksela. Koristi se IPS LCD martica, što znači da ćete imati dobru vidljivost i na suncu, uz 293 piksela po inču. Pokreće ga Qualcomm QM215 čipset uz četiri procesorske jezgre na 1,3 GHz, a za grafiku se brine Adreno 308.

blank

U plastičnom kućištu mase 168 grama nalazi se stražnja kamera od 13 megapiksela, uz otvor blende od f/2.0, ima LED bljeskalicu te snima fullHD video filmove. S prednje strane nalazi se 5-megapikselna kamera koja također snima fullHD video filmove, a otvor blende je f/2.2.

Baterija je kapaciteta 3000 mAh, a od ostalih karakteristika izdvajamo ugrađen FM radio, spajanje slušalica preko 3,5 mm ulaza te tipku za Google Assistant (Google pomoćnik) putem koje se glasom mogu zatražiti različite informacije, bilo da ste kod kuće, u pokretu ili u automobilu.

Najavljena početna cijena za Alcatel 1B (2020) je 66 američkih dolara, a dolazit će u Prime crnoj i Pine zelenoj boji kućišta.

blank