Apple na WWDC 23 predstavio watchOS 10

blank

Novi brojčanici (Watch Faces) na watchOS 10 predstavljaju dva nova umjetnička i vesela lica sata: Palette i Snoopy

Apple je predstavio watchOS 10, što će korisnicima Apple Watcha omogućiti svježi pristup brzom pregledu informacija s redizajniranim aplikacijama, novi Smart Stack za prikaz relevantnih widgeta baš kad su potrebni i divne nove brojčanike sata.

Nove su metrike, pregledi vježbanja i Bluetooth povezivost za mjerače snage, senzori brzine i senzori ritma stižu za bicikliste dok nove mogućnosti Compass Waypoints i Maps dodatno pomažu planinarima.

Aplikacija Mindfulness nudi dodatne alate za podršku mentalnom zdravlju. Apple watchOS 10 dostupan je kao beta verzija za razvojne programere danas, a bit će dostupan kao besplatno ažuriranje softvera ove jeseni.

blank

Aplikacije Apple Watcha, uključujući Vrijeme, Dionice, Dom, Karte, Poruke, Svjetski sat i druge sada koriste više zaslona Apple Watcha za preglednije informacije. Aplikacija Activity na Apple Watchu i Fitness aplikacija na iPhoneu čine praćenje dnevnog kretanja još lakšim s više detalja, poboljšanjima u dijeljenju, redizajniranom kutijom za trofej i Apple Fitness+ savjetima za trenere.

Novi Smart Stack sadrži widgete koji prikazuju pravovremene informacije koje se prilagođavaju korisničkom kontekstu i mogu se otkriti jednostavnim okretanjem Digital Crown s bilo kojeg brojčanika sata. Na primjer, na početku dana, Weather će pokazati prognozu, ili, kada putujete, Smart Stack će prikazati karte za ukrcaj iz Novčanika.

Kalendar i podsjetnici će se ponovno rasporediti na vrh kako bi prikazali nadolazeće sastanke ili zadatke, a pokrenute aplikacije, poput podcasta, također će se pomaknuti prema gore kako bi bile spremno dostupne. Smart Stack također omogućuje korisnicima da uživaju u prekrasnom izgledu sata, poput portreta, dok još uvijek nudi način brzog pristupa informacijama do kojih im je stalo.

Novi brojčanici (Watch Faces) na watchOS 10 predstavljaju dva nova umjetnička i vesela lica sata: Palette i Snoopy. Palette prikazuje vrijeme u širokoj paleti boja pomoću tri različita sloja koji se preklapaju, a kako se vrijeme mijenja, mijenjaju se i boje na zaslonu.

blank

blank

Osim toga, omiljeni strip Peanuts oživljava na Apple Watchu s novim brojčanikom koji prikazuje Snoopyja i Woodstocka. Likovi komuniciraju i igraju se s kazaljkama sata, reagiraju na vremenske uvjete u tom području ili se čak aktiviraju kada korisnik vježba.

blank blank blank blank blank blank blank blank blank blank blank blank