Apple od sljedećeg tjedna otvara trgovine u SAD-u

blank

Već od sljedećeg tjedna u SAD-u bi se ponovo trebale otvoriti Appleove maloprodajne trgovine

Uz pridržavanje sigurnosnih mjera kako bi se zaštitilo osoblje i kupci od COVD-19 i koronavirusa, Apple u četiri američke države već sljedeći tjedan planira otvoriti maloprodajne trgovine – u Alabami, na Aljasci, Idahu i Južnoj Karolini. Apple ima po dvije trgovine u Alabami i Južnoj Karolini te po jednu na Aljasci i Idahu. Ukupno u SAD-u imaju 271 Apple Store trgovinu.

Ipak, kupcima se i dalje preporučuje kupnja mobilnih telefona i drugih uređaja putem online prodaje dok bi se u trgovinama obavljalo servisiranje i tehnička podrška. Prodavači će nositi maske na licu, a provodit će se mjera ograničenja maksimalnog broja kupaca u trgovini.

Apple je sve svoje trgovine, osim onih u Kini, zatvorio u ožujku 2020. kako bi se smanjilo širenje bolesti COVID-19. Nedavno su otvorene neke od trgovina u Južnoj Koreji, Austriji i Australiji, a odluke o otvaranju drugih zatvorenih poslovnica donosit će se uz praćenje lokalnih zdravstvenih podataka i vladinih smjernica.

Apple su 1. travnja 1976. godine osnovali Steve Jobs, Steve Wozniak i Ronald Wayne. Prvi kompanijin proizvod bilo je računalo Apple I.