Bilo kuda, The Freestyle projektor svuda

blank

Samsung The Freestyle 2nd Gen omogućuje gledanje gotovo u 360 stupnjeva, na svim meridijanima i paralelama, a mi smo ga isprobali na 16. meridijanu

The Freestyle 2. generacije je pametni prenosivi projektor s kojim možete krenuti u bilo kojem smjeru – na istok ili zapad, na sjever ili jug, u dnevnu ili spavaću sobu, u garažu, negdje u prirodu, na zabavu ili na poslovnu projekciju novog projekta. Mijenja ekran za igranje i televizor te povećava doživljaj gledanja.

Već se s prvom generacijom The Freestyle pokazao i dokazao kao pravo kućno kino u pokretu ili dok statično ležite u krevetu i gledate u strop. Idealan je za gledanje utakmica s prijateljima ili u obiteljskom krugu, a ovo će ljeto obilježiti Europsko nogometno prvenstvo te je sad pravo vrijeme za pripremu i pronalazak najboljeg kuta za gledanje Modrićevih majstorija. Prije ljeta možete pogledati Oskarom nagrađene filmove.

Uzbudljivo iskustvo dolazi s 360-stupanjskim zvukom i dijagonalom slike od čak 100 inča (2,54 metara). Može se koristiti s udaljenosti već od 80 centimetara od zida ili druge površine na koju se projicira slika – dobit ćete sliku dijagonale od 30 inča odnosno 76 cm. Za maksimalni ugođaj od 2,54 metara dijagonale slike potrebno je projektor The Freestyle 2. generacije smjestiti na udaljenost od 2,66 metara.

blank blank

Toliko je malen da praktički stane u džep jakne, a projektorom mase od 1,4 kilograma se upravlja putem daljinskog upravljača SolarCell na čijoj se stražnjoj strani nalazi solarna ćelija koja apsorbira sunčevu svjetlost i tako puni bateriju. Znate li da se u svijetu tijekom sedam godina stvori otpad od oko 100 milijuna AA baterija iskorištenih tijekom sedam godina gledanja televizije?

Može se baterija napuniti i preko USB-C kabela tako da se štede jednokratne baterije kojima smo svi kod kuće okruženi, kad su u pitanju daljinski upravljači. Dok se nalazite u prirodi i nemate pristup do 220-voltne utičnice spojite ga na vanjsku bateriju koja podržava USB-PD i 50 W/20 V izlaz.

Projektor se spaja na priloženi punjač s kabelom dužine 180 centimetara te zabava može početi. Može to biti gledanje filma s Netflixa, vlastito snimljenih filmova ili za igranje igara dok je projektor spojen na gaming konzolu. Dostupan je i web preglednik za pristup internetu.

blank

Uz unikatan okrugli dizajn s postoljem i jednostavno postavljanje The Freestyle 2. generacije automatski namješta i optimizira zaslon te pruža značajke Samsung SmartTV-a. Dostupna je Keystone korekcija, slika se automatski fokusira i ispravlja

Jedna od ljepših strana korištenja projektora je i jednostavnost postavljanja i korištenja, ali i automatsko optimiziranje zaslona za ispravljanje iskrivljenih slika tako da se ne mora pomicati uređaj, jednom kada pronađete idealan položaj. Nudi se automatsko namještanje i optimizacija zaslona, ima automatski fokus te automatsko niveliranje, a dostupno je i glasovno upravljanje uz koje je korištenje još jednostavnije.

The Freestyle 2. generacije može se spojiti na različite izvore slike – na pametni telefon Samsung Galaxy S24 preko SmartThings aplikacije (podržani su Android i iOS te AirPlay 2), računalo, gaming konzolu pa i na televizor te tako zrcaliti sliku u drugoj prostoriji.

blank

Pametni telefon je dovoljno samo dotaknuti i slika će se prebaciti na projektor. Možete na taj način gledati obiteljske fotografije, pristupati raznim aplikacijama i značajkama telefona. Dostupan je i ambijentalni način rada – prikazuje se zalazak sunca, vatra u kaminu, razne animacije te natpisi poput Sretan rođendan ili Sretna , a ako trebate intimniju atmosferu na projektor se mogu spojiti dva kompleta Bluetooth slušalica.

Novi The Freestyle 2. generacije u odnosu na prethodni The Freestyle nudi 50 posto duže trajanje LED diode (do 30.000 sati). Otprilike, to je dovoljno za 15.000 filmova koje ćete gledati čak 41. godinu. A dok uživate u fantastičnoj slici ne morate tražiti zvučnike jer se uz 5 W snage pruža bogat zvuk od 360 stupnjeva.

blank

blank