BlackBerry Key2 Red edition u Barceloni

blank

Crvena inačica BlackBerry Key2 Red edition donosi naglasak na dizajnu, ali i više memorije.

blankNašu pozornost je tijekom MWC 2019 u Barceloni privukao i BlackBerry Key2 Red edition – crvena inačica uz odličan dizajn i aluminij serije 7000 na rubu kućišta donosi i crvenu boju oko fizičke tipkovnice koja je istovremeno i osjetljiva na dodir (ima i senzor otiska prsta) pa prilikom surfanja internetom, pregledavanja fotografija u galeriji ili bilo čega drugoga možemo prstom kliziti po tipkovnici, kao da se radi o touchpadu prijenosnog računala. Putem tipkovnice moguće je pozvati razne prečace kako bi se brže pokrenule aplikacije na Android 8.1 pametnom telefonu.

blankInače, Key2 je prvi BlackBerry s dvostrukom stražnjom kamerom od 12 + 12 megapiksela koju nudi i limitirana verzija Key2 Red edition predstavljena u Barceloni, uz F71.8 i f/2.6 otvor blende te portretni način rada i optički zum. Prednja kamera ima 8 megapiksela. Telefon s 4,5-inčnim ekranom u rezoluciji 1080 x 1620 piksela i omjerom 3:2 pokreće Snapdragon 660 na maksimalnih 2,2 GHz takta, uz 6 GB RAM-a i 128 GB interne memorije. Ovakva konfiguracija košta 779 eura, a u ponudi je i klasični BlackBerry Key s 4 GB / 64 GB čija je cijena 600 eura. Memorija je proširiva microSD karticama do 256 GB. Baterija kapaciteta 3500 mAh napaja se brzim USB Type-C punjačem.

blankIpak, uz sve najbrojano, korisnicima će sigurno najbitnija biti sigurnost koju BlackBerry pruža kroz DTEK by BlackBerry – uz privatnu zonu i sigurnosno provjeravanje svih instaliranih aplikacija na telefonu, što ne pružaju drugi Android telefoni, dostupne su i mnogobrojne ne samo Android nego i sljedeće aplikacije:
BlackBerry Keyboard, BlackBerry Hub, BlackBerry Hub+ Service, Calendar by BlackBerry, Contacts by BlackBerry, Notes by BlackBerry, Tasks by BlackBerry, BBM, DTEK by BlackBerry, BlackBerry Device Search, BlackBerry Launcher, BlackBerry Password Keeper, BlackBerry Power Center, BlackBerry Productivity Tab, BlackBerry Notable i BlackBerry Privacy Shade.

blank

blankblankblankblank