Boje izuzetno utječu na izražavanje današnjih korisnika

blank

Drugu godinu za redom Motorola u suradnji s Pantoneom predstavlja uređaje koji dolaze u boji godine, a ove godine to je Viva Magenta

„Motorola je oduvijek povezana s inovacijama – prvi smo 1973. godine izmislili mobilni telefon. Istovremeno, uvijek pratimo što je korisnicima zaista potrebno, što žele i kako bi se mogli izraziti. To je jedan od razloga, naprimjer, zašto surađujemo s partnerom Pantone“, rekla nam je na početku intervjua Jutta Peinze, direktorica marketinga Motorole za EMEA regiju koja uključuje Europu, Bliski istok i Afriku.

Povod za naš razgovor s Juttom su boje, ali i mnoge korisne tehnologije koje su danas bitne u svijetu pametnih telefona. „Razmišljamo o stvarima koje ljudi stvarno trebaju i bitno nam je da naši pametni telefoni predstavljaju na neki način ljude. To je razlog, zašto na primjer, radimo s bojama i s partnerom Pantone“, dodaje Jutta.

blank

Globalni stručnjaci za preciznost boja u Pantone Colour Institute najavili su početkom u prosincu 2022. Pantone boju 2023. godine, s ciljem da naglase simboličku prirodu boje, ilustrirajući kako izbor boja oslikava ono što se događa u našoj kulturi u određenom trenutku u vremenu. Pantone boja godine bira se analizom globalnih trendova i tema tijekom godine promatrajući sve društvene aspekte, od mode do marketinga, društvenih medija pa čak i politike. Bojom 2023. godine proglasili su Viva Magenta, a povodom toga Motorola je predstavila dva uređaja upravo u toj boji. Podsjetimo se, u 2022. godini je boja godine bila Very peri, na modelu Motorola edge 30 neo, s kojim smo se prvi put sreli u Milanu, na europskoj premijeri nove edge 30 serije.

Motorola edge 30 fussion

blank

Motorola je nedavno predstavila specijalno izdanje modela edge 30 fussion u Pantone boji godine 2023. – PANTONE 18-1750 Viva Magenta. Korisnicima taj pametni telefon pruža premium performanse u tankom kućištu koje odlikuje sofisticiran dizajn. Smartphone ima bezgranični 6,55” pOLED displej sa 144 Hz osvježavanjem ekrana, čipset Snapdragon 888+ 5G i napredni 50 MP sustav kamera s optičkom stabilizacijom slike (OIS).

Boja Viva Magenta s velikim entuzijazmom otkriva kako izgleda spajanje virtualnog i fizičkog. S osnovom u crvenoj boji, s prizvukom plavih nijansi, ova moćna boja inspirirana je prirodom i dalje
istražena kroz tehnologiju kako bi otkrila brojne dimenzije i novi način stvaranja.

blank

blank

Slušalice MOTO BUDS 600 ANC

„Pantone je tvrtka specijalizirana za boje te postavljaju trendove. U tome je razlog zašto ćete boju Viva Magenta pronaći na našem telefonu. To je posebno bitno za mlade generacije koje aktivno promišljaju što žele imati u rukama tako da to nije samo uređaj. Bitno nam je i da naši uređaji budu izdržljivi i stabilni“, saznajemo od Jutte dok u rukama pokazuje novi pametni telefon Motorola edge 30 fussion, ali i nove slušalice MOTO BUDS 600 ANC.

blank

blank

Motorola je uparila specijalno izdanje modela edge 30 fusion sa svojim novim MOTO BUDS 600 ANC slušalicama koje posjeduju Snapdragon Sound tehnologiju isporučujući superiorno audio iskustvo uz hibridnu Active Noise Cancellation tehnologiju.

Bilo da se odmarate u avionu, odgovarate na poziv na bučnoj ulici ili slušate glazbu u kafiću, možete očekivati visoku rezoluciju i kristalno čist zvuk – bez obzira na to gdje se nalazite. Uz to, slušalice se mogu upariti istovremeno s dva uređaja, a Google Google Fast Pairing omogućava brzo povezivanje slušalica s telefonom.

Kutija s bežičnim punjenjem pružit će do 28 sati korištenja, prije nego što dođe vrijeme za novo punjenje. Pritom, MOTO BUDS 600 ANC dolaze i u PANTONE 19-2118 Winetasting boji koja je dizajnirana da dopuni Pantone boju godine 2023 i specijalno izdanje Motorola edge 30 fusion telefona, stvarajući upečatljiv par i nezaobilazni dodatak vašim outfitima.

blank

Snažno punjenje od 125 W i preklopni uređaji

Uz izgled korisnicima je bitna i baterija. „Mi smo prvi predstavili brzo punjenje snagom od 125 W i to je zaista super jer se za samo 23 minute baterija može napuniti za cjelodnevno korištenje telefona. Nitko se zbog toga tijekom dana ne mora brinuti oko punjača i razmišljati koliko baterije ima i hoće li baterija izdržati do navečer. Kad ste na praznicima također možete ponijeti samo jedan punjač za više uređaja jer nakon spomenute 23 minute možete napunit još neki uređaj. Dok se navečer ili ujutro tuširate baterija je već napunjena za cijeli dan“, saznajemo od Jutte Peinze.

Preklopni uređaji koje je Motorola izumila, poput razr 2022, pokazuju da se Motorola vratila s inovacijama. Inovacije su uvijek bitne u konzumerskom kontekstu, za korisnike koji znaju što žele, smatra Jutta i dodaje:

„U Motoroli vjerujemo da je ključan faktor oblika. Zašto? Zato što mlade generacije vole snimati jako puno videa. I u tom slučaju je faktor oblika izuzetno bitan za video pozive, za selfie video. Dovoljno je Motorolu razr 2022 samo smjestiti na površinu i uvijek će biti pod pravim kutom, bez obzira snimali sebe ili druge. Ili nešto što je daleko od vas. Ne žele svi na tržištu velike stvari, postoje korisnici kojima je bitno da je telefon malen, što je na neki način atrakcija, a rasklapanjem postaje veliki. Zato je bitno napraviti i male uređaje, izdržljive, ali uz jaku bateriju. Također, bitno je pri tome ponuditi i 5G, što nudi prošlogodišnji Razr telefon“.

blank

Kamera je ključna stvar na Motorolinim telefonima. Nekada smo govorili kako telefone koristimo samo za telefonske pozive, prisjetimo li se tih sada već davnih dana. „Mi ne radimo samo na megapikselima nego istovremeno i na kvaliteti. Imamo u ponudi model edge 30 ultra s kamerom od 200 megapiksela, što je bila revolucija kad smo ju u Milanu predstavili 8. rujnu 2022. Naravno, predstavit ćemo uskoro i neke nove stvari, što će također zadiviti svijet.“

Intervju završavamo ponovo s bojama. „Boja je na neki način psihološka stvar. Mi predstavljamo uređaje s jako puno boja i razgovaramo s ekspertima. A Pantone je ekspert za boje. Prošle godine smo počeli suradnju s njima, s bojom godine 2022. Very Peri na modelu edge 30 neo. Naime, u većini situacija telefoni su bijeli ili crni. Odabir boje Very Peri se pokazao vrlo uspješnim. Sada isto to radimo s Motorolom 30 edge fusion koja također ima Pantone boju godine, za 2023. godinu. Viva Magenta je komplementarna boja i daje vam osjećaj stila, ali i mogućnost da se izrazite kroz tu boju. Odmah se primjećuje da je to nekakav drugačiji dizajn, nije tu stvar samo boje“, zaključuje Jutta Peinze, marketing director za EMEA MBG Motorola.

blank

blank

blank blank