Business Showroom Hrvatskog Telekoma opremljen najmodernijom tehnologijom

Kostas Nebis
Kostas Nebis

U Business Showroomu Hrvatskog Telekoma mogu se doživjeti rješenja iz segmenta pametnih gradova kao što su pametan video nadzor, nadzor kvalitete zraka, pametna rasvjeta, punionice za električna vozila, pametni parking, pametna telefonska govornica itd.

Jedino mjesto u Hrvatskoj gdje na jednome mjestu svi zainteresirani mogu vidjeti i isprobati najnovija rješenja iz područja cloud & data centra i rješenja iz segmenta pametnih gradova je Business Showroom Hrvatskog Telekoma u poslovnom središtu u Radničkoj ulici u Zagrebu.

Inovacijski centar opremljen je najmodernijom tehnologijom za digitalni razvoj Hrvatske, a u novom Business Showroomu moći će se vidjeti i isprobati tehnološke inovacije koje razvija Hrvatski Telekom s partnerima. U sklopu otvorenja predstavljen je i dvostruko veći Data Centar Hrvatskog Telekoma, prednosti tehnologije pametnih gradova te mogućnosti primjene najnovije blockchain tehnologije.

blank
Krešo Hlede, Jere Dumanić, Kostas Nebis, Mate Rimac

U sklopu otvorenja Hrvatski Telekom pokazao je kako tehnologije pametnih gradova mogu poboljšati kvalitetu života u hrvatskim gradovima, smanjiti emisije štetnih plinova, povećati razinu javnih usluga i učinkovitost javne potrošnje, te je predstavio mogućnosti primjene blockchain tehnologije u digitalizaciji industrije i javnog sektora.

U Business Showroomu moći će se vidjeti i isprobati tehnologije koje Hrvatski Telekom i Combis razvijaju s čitavom mrežom svojih partnera, a bit će otvoren za poslovnu zajednicu, ali i za građane koje zanima najmodernija tehnologija dostupna u Hrvatskoj.

Hrvatski Telekom najveći je privatni investitor u Hrvatskoj. Samo u posljednje četiri godine u nove tehnologije investirali smo više od 7,5 milijardi kuna, što je vrijednost četiri Pelješka mosta. Dosad smo digitalizirali više od 30 % svih poslovnih subjekata u Hrvatskoj, no želimo pojačati tempo. Želimo ubrzati digitalizaciju Hrvatske i ekonomski razvoj zemlje te svim građanima zemlje omogućiti bolje prilike i usluge, kako bi bili spremni za novi val tehnoloških promjena. Razvili smo niz sofisticiranih rješenja za kompanije, a razvijamo i rješenja namijenjena digitalizaciji gradova. Na taj način dodatno potičemo otvaranje novih radnih mjesta u nizu malih i srednjih partnerskih poduzeća”, izjavio je Saša Kramar, član Uprave Hrvatskog Telekoma za poslovne korisnike.

blank
Saša Kramar