Čak 14 Huaweijevih uređaja dobit će najnoviju verziju EMUI 11

blank

Huawei je objavio kada i na koje uređaje stiže EMUI 11, najnovija verzija korisničkog sučelja, a znamo i što će nadogradnja donijeti

EMUI 11 je predstavljen na globalnom predstavljanju Huawei Mate 40 serije u listopadu 2020. Donosi niz novih softverskih funkcija, poboljšanja na području privatnosti i sigurnosti kao i uglađenije i intuitivnije korisničko iskustvo koje će Huawei uređajima omogućiti brži rad.

blank

Huaweijevi uređaji na kojima će ažuriranje na EMUI 11 biti dostupno su:

Huawei P40
Huawei P40 Pro
Huawei P40 Pro+
Huawei Mate 30
Huawei Mate 30 Pro
Huawei Mate 30 Pro 5G
Huawei Mate Xs
Huawei nova 7
Huawei P30
Huawei P30 Pro
Huawei Mate 20
Huawei Mate 20 Pro
Porsche Design Huawei Mate 20 RS
Huawei Mate 20 X
Huawei Mate 20 X (5G)
Huawei nova 5T
Huawei MatePad Pro
Huawei MatePad Pro 5G
Huawei MediaPad M6

I šest modela proizvođača Honor dobit će nadogradnju:
Honor View30 Pro
Honor 30 Pro +
Honor 30
Honor View20
Honor 20
Honor 20 Pro

Ažuriranje uređaja odvijat će se u dvije faze. Prva faza uključivat će flagship uređaje Huawei P40, Huawei P40 Pro, Huawei P40 Pro +, Huawei Mate 30, Huawei Mate 30 Pro i Huawei Mate 30 Pro 5G, koji će ažuriranje dobiti do prosinca 2020. godine. Svi ostali navedeni uređaji dobit će ažuriranje do ožujka 2021., a uređaje će biti moguće ažurirati Huawei Over-the-Air (HOTA) tehnologijom.

Što donosi korisničko sučelje EMUI 11?

blank

EMUI 11 nudi novu generaciju Always-On Display (AOD) iskustva uz dodatak novog modernog izgleda. Sastoji se uglavnom od nijansi crvene, žute i plave boje, a novi AOD koristi naizgled jednostavne linije kako bi dočarao osjećaj elegancije. Paletu boja također je moguće prilagoditi. Umjesto primarnih boja, korisnici mogu personalizirati svoje AOD zaslone odabirom opsežnog spektra boja.

Novi operativni sustav omogućuje korisnicima otvaranje više plutajućih prozora odjednom. Ove je prozore sada moguće svesti i na novi Quick Ball izgled, koji se može proširiti tako da jednim dodirom brzo prikaže sve smanjene prozore. Nadalje, kao odgovor na povratne informacije korisnika, EMUI 11 dodaje podršku za podesive prozore – upravljanje njima je jednostavno povlačenjem kuta prozora.

Multi-Screen Collaboration značajke za prijenosna računala i tablete omogućit će da u trenutku pokretanja korisnici mogu imati dvije istodobno aktivne aplikacije za pametne telefone pokrenute na računalu (buduća ažuriranja povećat će njihov broj do tri). Ažuriranjem korisnici mogu lako uspoređivati cijene između dvije online trgovine, odgovarati na tekstualne poruke dok uživaju u omiljenoj emisiji ili uživati u potpunoj kontroli s prikazom cijena dionica na jednom prozoru i platforme za njihovo trgovanje na drugom.

Trenutno EMUI 10.1 već podržava korisničku aplikaciju s lozinkama i značajke privatnosti usmjerene na korisnika. EMUI 11 odlazi korak dalje uvođenjem kriptiranih zapisa, koji osiguravaju da osobni zapisi ostanu iza lozinke ili biometrijske provjere. Osjetljivi podaci na snimljenim fotografijama, poput mjesta, vremena i modela uređaja koji je korišten, lako se uklanjaju s medija, sprječavajući zlouporabu.