Nokia predstavila novi model u seriji 5

blank

Sjećate li se modela Nokia 5140 i 5140i? A modela Nokia 3650? U seriji 5 stiže novi model pod oznakom 5.4

Nokia 5140 i 5140i iz 2003. i 2005. godine zanimljivi su iz razloga što su to rijetki Nokijini modeli koji u nazivu imaju broj 4. Naime, u Aziji se vjeruje da je broj 4 nesretan (kao kod nas broj 13) te iz tog razloga broj 4 kod „one Nokije“ nije bio upotrijebljen više od četiri ili pet puta, ako se dobro sjećamo. Čak nije niti postojala serija 4xxx.

blank

Serija 5 kod HMD Globalove Nokije donosi zanimljivu kameru, a usput se podsjetimo modela 7650; bila je to prva Nokia koja je imala integriranu kameru. Novi model 5.4 ima četiri kamere; glavna od 48 megapiksela nadopunjava se 5-megapikselnom širokokutnom, a dva dodatna senzora od po 2 megapiksela služe za snimanje marko i dubinskih snimki. Video se snima u 4K rezoluciji. Spomenimo i 0 zaostajanja zatvarača tako da nikada nećete propustiti snimiti bitan trenutak.

blank

Kino funkcija snima 24 slike u sekundi (standard filmske industrije) i omogućuje korisnicima snimanje sadržaja u kinematografskom formatu 21: 9. Kad završite, opcija profesionalnog prilagođavanja boja može vašim uspomenama dodati dašak Hollywooda. Moguće je snimanje videa s do 60 slika u sekundi, što je gotovo tri puta više od standarda filmske industrije. Stabilizacija slike, OZO prostorni zvuk i prigušivanje buke vjetra za video zapise dodatne su funkcionalnosti.

Poput ostalih modela, i Nokia 5.4 će se sigurno u sljedeće dvije godine moći ažurirati na sljedeće verzije Androida. Trenutna verzija je Android 10, spreman je za preuzimanje Androida 11, a za očekivati je i dodatne nadogradnje. Čak tri godine vlasnici Nokije 5.4 mogu očekivati sigurnosna ažuriranja.

blank

Od ostalih mogućnosti i karakteristika ističe se baterija od 4000 mAh, prednja kamera od 16 megapiksela u rupici unutar 6,39-inčnog HD+ ekrana te čipset Qualcomm Snapdragon 662. Memorija će biti dostupna u verzijama od 64 GB i 128 GB, radna u 4 Gb i 6 GB. Na stražnjoj strani nalazi se senzor otiska prsta.

Nokia 5.4 je pametni telefon koji je izrađen da traje i dovoljno je čvrst da izdrži težinu 10-godišnjeg djeteta (do 32 kilograma). Kućište dolazi u dvije boje – polarna noć i sumrak (Polar Night i Dusk).

blank

blank blank blank blank