CES 2024: Umjetna inteligencija je u glavnom fokusu

blank

Samsung u Las Vegasu predstavlja značajke za kuhinju koje pokreće umjetna inteligencija te novu AI liniju usisivača

Samsung Bespoke Jet Bot Combo robotski je usisivač i čistač podova koji će svojim unaprijeđenim AI značajkama i čišćenjem pomoću pare omogućiti korisnicima jednostavnije iskustvo čišćenja. Primjenom umjetne inteligencije poboljšava se korisničko iskustvo tijekom i nakon čišćenja.

Unaprijeđeno prepoznavanje objekata pomoću umjetne inteligencije primijenjeno na Bespoke Jet Bot Combo razvijeno je iz tehnologije koja je prethodno predstavljena u modelu Bespoke Jet Bot AI+. Proširuje broj objekata koje može razlikovati, omogućavajući preciznije vođenje zahvaljujući primijenjenom 3D senzoru.

Najznačajnije poboljšanje je da AI prepoznavanje objekata može također prepoznati prostor i mrlje kako bi korisnicima pružilo još bolje iskustvo čišćenja. Ono određuje i kategorizira mapirana područja poput dnevnog boravka i kuhinje te automatski predlaže postavljanje „zona zabrane“ poput kupaonice, terase ili ulaza kako bi osigurao da robotski usisavač izbjegava određena područja.

blank

Kada Bespoke Jet Bot Combo otkrije mrlju vraća se na čistu stanicu kako bi zagrijao krpu za brisanje na vodi i pari visoke temperature, a zatim se vraća na područje čišćenja. Snažnim vrtložnim brisačima brzinom od 170 okretaja u minuti može aktivno ukloniti čak i tvrdokorne mrlje.

Ovaj model može prepoznati i vrstu poda kako bi omogućio još bolje čišćenje koristeći AI Floor Detect značajku. Razlikuje tvrde podove i tepihe, a zatim automatski povećava snagu usisavanja, što je prikladno čak i za usisavanje duboke prašine u tepisima.

Pomaže spriječiti močenje tepiha i njegovo onečišćavanje prljavom krpom za brisanje. Kada Bespoke Jet Bot Combo prepozna tepih određuje hoće li podići podlogu za brisanje ili ju odvojiti na čistoj stanici kako bi spriječio prljanje.

Bespoke Flex 2024

Drugi proizvod koji će Samsung predstaviti na CES 2024 u Las Vegasu je Bespoke Flex 2024 hladnjak s četiri vrata i AI Family Hubom+ – to je prvi kućni hladnjak dizajniran na osnovi interneta stvari (IoT) 2016. godine – opremljen potpuno novom funkcijom AI Vision Inside, novim Anyplace Induction Cooktopom i unaprijeđenom uslugom Samsung Food.

Nova impresivna značajka je AI Vision Inside, koja koristi pametnu unutarnju kameru koja može prepoznati predmete koji se stavljaju u hladnjak ili vade iz njega. Također, opremljen je tehnologijom Vision AI, koja može identificirati do 33 različitih svježih prehrambenih proizvoda na temelju unaprijed definiranog skupa podataka koji uključuje gotovo milijun fotografija hrane.

blank

S popisom hrane dostupnim i prilagodljivim na zaslonu Family Hub+ korisnici mogu ručno dodavati informacije o datumu isteka za proizvode koje žele pratiti dok hladnjak sam šalje upozorenja putem svog 32-inčnog LCD zaslona za proizvode prije dolaska tog datuma.

Uz pomoć značajke Fridge Manager, koja prati status filtra za vodu u hladnjaku i obavještava kada je potrebna zamjena, zaslon Family Hub+ nudi jednostavnu kupnju putem Amazona samo jednim klikom.

Aplikacija Samsung Food, kojoj se sada može pristupiti na Family Hub+, Anyplace Induction Cooktop i Slide-in Range, donosi nekoliko unaprijeđenih značajki umjetne inteligencije. Značajka Personalize koja koristi poboljšanu Food AI omogućuje korisnicima prilagodbu recepata prema njihovim prehrambenim zahtjevima izvan onoga što je prethodno bilo dostupno; veganski i fusion te dodaju prilagodbe za bezglutensku, pescetarijansku, bezmliječnu i druge vrste prehrane.

blank