Dvostruko više sudionika u Viber grupnim glasovnim pozivima

blank

Od danas je maksimalni broj sudionika u grupnim glasovnim pozivima preko Viber aplikacije povećan na 10

Razlog udvostručenju maksimalnog broja sudionika u grupnim glasovnim pozivima preko mobilne aplikacije Viber je pandemija COVID-19 virusa (koronavirusa), a Rakuten Viber odluku je donio zbog povećanih potreba za grupnim razgovorom kod velikih obitelji, dogovora s radnim kolegama i u školama.

Iz Vibera podsjećaju da su svi 1-na-1 i grupni chatovi pod obostranom enkripcijom, a jednako su zaštićeni klasični pozivi, poruke, fotografije i podijeljeni dokumenti. Ništa što korisnici međusobno dijele nikada se ne sprema na Viberove servere nakon što je isporučeno.

Nakon što su poruke poslane, zahvaljujući obostranoj enkripciji niti jedna treća stranka (pa ni Viber) nema ključ kojim bi otključali poruku. Ključ imaju samo pošiljatelj i primatelj(i) poruke.

Odlučni smo u nastojanju da ljudima omogućimo što više načina za grupnu komunikaciju tijekom ove situacije, bez da moraju fizički biti na istom mjestu. Kako se COVID-19 pandemija širi, sve više ljudi posao obavlja od kuće, stoga im želimo osigurati jednostavan nastavak rada gdje god se nalazili kao i laku komunikaciju s dragim osobama”, izjavio je Ofir Eyal, operativni direktor Rakuten Vibera.