Ekskluzivno iz Berlina: LG G8X ThinQ

LG G8X ThinQ
LG G8X ThinQ

Među rijetkim novinarima iz cijelog svijeta imali smo priliku, prije samog otvorenja sajma IFA 2019 u Berlinu, isprobati novi LG G8X ThinQ

Dual Screen glavna je novost koju donosi novi, upravo predstavljeni LG G8X ThinQ. Dakle, telefon se smjesti unutar kućišta u kojem je već ugrađen jedan ekran, a zatim se ta dva ekrana spajaju i omogućuju razne interaktivne mogućnosti poput igranja, pisanja po tipkovnici, fotografiranja…

LG G8X inače ima 6,4-inčni OLED fullHD ekran, pokreće ga Snapdragon 855, uz 6 GB radne i 128 GB interne memorije. Na stražnjoj se strani nalazi dvostruka kamera u kombinaciji 12 + 13 megapiksela (standardna i širokokutna kamera) dok je s prednje strane smještena selfie kamera od 32 megapiksela.

blank

Baterija kapaciteta 4000 mAh podržava brzo punjenje, može se puniti i bežično, a kućište ne samo što udovoljava IP68 standardu zaštite od prašine i vode nego i američkom vojnom standardu MIL-STD-810G, što LG ističe pored svih drugih proizvođača pametnih telefona. Spomenimo i kako je unutar ekrana smješten čitač otiska prsta, a masa telefona je 192 grama.

blank

blank

LG G8X ThinQ

Sad kad smo ukratko opisali novi LG G8X ThinQ, uzimamo telefon u ruku te ga smještamo u Dual Screen kućište unutar kojeg se nalazi ekran dijagonale kao i kod samog G8X – 6,4 inča u fullHD rezoluciji. Mase je 134 grama te nema nikakvu funkciju dok nije spojen s LG-jem G8X. Tada počinje spektakl.

blank

Donji se dio ekrana može koristiti kao tipkovnica dok recimo pišemo SMS poruke, a istim zakretanjem oba ekrana dok se koristi surfanje internetom moguće je dobiti prikaz internetske stranice na oba ekrana te skrolati po oba ekrana. Nadalje, donji se ekran u tom slučaju koristi i kao prikaz slike s kamere, što je zgodno ako snimamo nešto s ruba zgrade, na primjer. Nadalje, donji (ili lijevi) ekran koristi se i za igranje, a na njemu se mogu podesiti komande kako želimo – pozicija, ali i veličina joysticka, na primjer.

blank

blank