Električni romobil s odličnom stabilnošću u vožnji

blank

Nemaju svi romobili velike kotače, a oni su izuzetno bitni za sigurnost i stabilnost te komfor u vožnji po neravnim stazama

Isprobali smo novi električni romobil (e-scooter) na hrvatskom tržištu. Model meanIT L10 romobil veći je brat modela meanIT L1 romobil, a u odnosu na njega itekako se razlikuje. I dok manji model ima stražnji pogon, veći L10 ima prednji pogon – motor snage 350 W smješten je u prednjem kotaču.

blank

S jednim punjenjem velike baterije kapaciteta 10 Ah romobil će prevaliti i 30-ak kilometara, što naravno ovisi o masi vozača, o nagibu staze, vjetru, koliko se često koči i ubrzava. Metalno kućište romobila podnosi masu do 120 kilograma, ima IPx4 certifikat vodootpornosti, a masa romobila je ozbiljnijih 17 kilograma. I dužina je velika 116 cm pa traži nešto više prostora u prtljažniku ako ga vozite sa sobom.

Potegnut će maksimalno zakonski dopuštenih 25 km/h, ima tri brzine vožnje (do 15 km/h, do 20 km/h i 25 km/h). Udobnost je osigurana punim gumama koje na sebi imaju malene rupice odnosno udubljenja tako da nema straha od prazne ili probušene gume. S kotačima promjera 10 inča L10 prelazi bez problema i veće neravnine, a može savladati uspon do 11°.

Detaljnije o meanIT L10 romobil, čija je cijena 3199 kuna (srpanj 2021.) pogledajte u video filmu.