eREDOMAT u policiji u Rijeci

blank

U sjedištu Policijske uprave primorsko-goranske u Rijeci, Žrtva fašizma 3, u primjeni je eREDOMAT za izdavanje brojeva građanima

Novi eREDOMAT će pojednostaviti obavljanje upravnih poslova – upisivanjem riječi redomat.mup, redomat ili eredomat u bilo koju web tražilicu na zaslonu se otvara tražilica REDOMAT MUP.

Kroz aplikaciju se kroz tri koraka na vrlo jednostavan i brz način može preuzeti redni broj, rezervirati termin ili pratiti status preuzetog rednog broja za jednu od niže navedenih usluga:

• preuzimanje dokumenata
• prebivalište, osobne iskaznice i putovnice
• poslovi vezani za vozačke dozvole i vozila
• pravne osobe-dozvole za boravak i rad

Iz policije Mole korisnike aplikacije da poštuju pravilo jedna osoba – jedan broj, a u slučaju spriječenosti trebaju otkazati termin kroz aplikaciju.

blank

Osim putem mobilne aplikacije građani svoj redni broj za pojedinu uslugu mogu neposredno preuzeti na redomat uređaju smještenom na ulazu u šalter salu u Rijeci, Žrtava fašizma 3.

Iz policije građanima skreću pozornost da se na istoj adresi na ulazu u šalter salu upravnih poslova nalazi kiosk za aktivaciju osobnih iskaznica gdje službenici pomažu građanima u aktivaciji osobnih iskaznica. Aktiviranim osobnim iskaznicama građani dalje mogu koristiti elektroničke javne usluge sustava e-Građani.

Za pojedine upravne poslove nije potrebno čekati u redovima već zahtjeve građani mogu podnijeti online korištenjem e-Usluge MUP-a RH putem sustava e-Građani.