Ericsson i Deutsche Telekom: od 2G, 3G i 4G do 5G

blank

Nakon modernizacije 2G, 3G i 4G mobilnih mreža, Ericsson će za Deutsche Telekom izgraditi i mrežu pete generacije mobilne telefonije

Ericsson će svoje proizvode i rješenja radijskog sustava koristiti za implementaciju 5G RAN-a u cijeloj Njemačkoj za učinkovito i brzo uvođenje sljedeće generacije mobilne telefonije (5G) telekom operatora Deutsche Telekom.

Time se dugogodišnje partnerstvo jača i produžuje novim višegodišnjim sporazumom, nakon Ericssonove uspješne modernizacije DT-ovih 2G/3G/4G mreža. Deutsche Telekom će koristiti Ericsson Spectrum Sharing za fleksibilno upravljanje 4G i 5G prometom.

Prema uvjetima sporazuma, tijekom sljedećih nekoliko godina bazne stanice će biti nadograđene na najnoviji tehnološki standard 5G koristeći proizvode i rješenja Ericsson Radio System portfelja. Ugovor vezan uz 5G slijedi nakon sporazuma vezanog uz multi-RAN te predstavlja novi korak u uspješnoj zajedničkoj modernizaciji DT-ovih 2G, 3G i 4G radijskih mreža u protekle dvije godine.

Bit će implementirano i nagrađeno Ericsson Spectrum Sharing rješenje, što će DT-u omogućiti dinamično upravljanje 4G i 5G prometom u njegovoj mreži učinkovitom uporabom postojećeg spektra, povećanjem pokrivenosti, performansi i mobilnosti.

Claudia Nemat, članica uprave za inovacije i tehnologiju, Deutsche Telekom AG, kaže:
„Drago nam je što smo za vodećeg 5G dobavljača našli partnera u Ericssonu, koji nas je u prošlosti uvjerio i u modernizaciji naše mobilne pristupne mreže. Nakon pouzdane i pravovremene modernizacije, ljestvica za uvođenje 5G u antensku mrežu je, naravno, također visoka.”

Arun Bansal, predsjednik Regije Europa i Latinska Amerika, Ericsson, kaže: „Ovaj 5G ugovor svjedoči o izvanrednom dugoročnom partnerstvu koje smo sklopili s Deutsche Telekomom, ovdje u Njemačkoj i širom Europe. Svojim globalnim iskustvom i vodećom tehnologijom s DT-om ćemo razviti 5G mrežu svjetske klase u Njemačkoj i uzbuđeni smo vezano uz ovo sljedeće poglavlje u našem odnosu.”

Uz suradnju u području javnih mobilnih mreža, dvije tvrtke usko surađuju i kada je u pitanju opremanje industrijskih tvrtki privatnim mobilnim mrežama, takozvanim mrežama u kampusima. Nedavno su partneri zajedno opremili pogone BMW-a i Osrama.