Ericsson na MWC 2019 u Barceloni najavio 5G širom svijeta u 2019.

blank

„Uvest ćemo 5G širom svijeta u 2019. godini“ izjavio je u Barceloni na Mobile World Congressu Börje Ekholm, predsjednik i generalni direktor korporacije Ericsson.

Ericssonov naglasak na MWC 2019 bio je na 5G i Internetu stvari te novim mogućnostima koje se nude industriji i krajnjim korisnicima. Prezentiran je i projekt optimizacije Swisscomove mreže u kojoj su ključnu ulogu odigrali Ericssonovi stručnjaci, a koja je po P3 mjerenjima jedna od najboljih mreža u svijetu.

5G će, zbog superiornih karakteristika važnih za rad povezanih uređaja poput veće pojasne širine, kapaciteta i sigurnosti te manjeg kašnjenja, promijeniti mnoge industrijske procese, komunikacijske mogućnosti krajnjih korisnika i društvo u cjelini.

Objavljeno je da Ericsson ima 5G ugovore s 10 pružatelja usluga, uz potpisanih 42 memoranduma o razumijevanju, trenutačno se radi na implementaciji 5G mreža u SAD-u, Europi, Aziji i Australiji, a najavljeni su i novi ugovori. Börje Ekholm je poručio da Ericsson uz cjeloviti, dinamički i fleksibilni 5G portfelj ima resurse i kapacitet za brzi odgovor na potrebe tržišta vezano uz globalno uvođenje 5G.

blank
Borje Ekholm

U Barceloni je bila i mr.sc. Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle te je s kompanijskom delegacijom imala niz susreta s kupcima i partnerima. Osvrnula se na aktivnu ulogu kompanijskih stručnjaka u 5G: „Već u ožujku prošle godine prvi u Hrvatskoj demonstrirali smo mogućnosti 5G tehnologije, a ubrzo nakon toga smo podržali i ključne hrvatske operatore HT i A1 HR u demonstraciji ove napredne tehnologije. Naši stručnjaci sudjeluju u nizu projekata vezanih uz 5G širom svijeta, a dio razvoja 5G odvija se i u kompanijskom razvojno-istraživačkom centru.“

Stručnjaci Ericssona Nikole Tesle sudjelovali su i u prezentaciji ključnih aspekata evolucije mobilnih mreža prema 5G i IoT-u na Ericsson City Modelu.

blank