ESG izvještaj: Žele postići 100-postotno korištenje obnovljive energije

blank

Honor se obvezao postići ugljičnu neutralnost do 2045. godine, a određeni koraci već su napravljeni za dostizanje tog cilja

Aktivno odgovarajući na izazove koje postavljaju klimatske promjene HONOR se obvezao ubrzati svoje napore na području održivosti i dekarbonizaciji kako bi smanjio emisije ugljika za 88%, postigao 100-postotno korištenje obnovljive energije te dosegao ugljičnu neutralnost operacija do 2045., usklađujući se s ciljem Kine da dostigne ugljičnu neutralnost do 2060.

Povodom Dana planete Zemlje HONOR je objavio svoje prvo Izvješće o napretku u zaštiti okoliša, društvenoj odgovornosti i upravljanju (ESG), u kojem opisuje svoje ciljeve i napredak postignut na sedam područja uključujući zaštitu okoliša, tehnologiju za društvenu dobrobit i osnaživanje mladih.

blank

HONOR je, otkako je postao nezavisna tvrtka 2020. godine, zabilježio napredak u zaštiti okoliša, razvoju tehnologija za društvenu dobrobit, osnaživanju mladih, privatnosti i sigurnosti, razvoju zaposlenika, upravljanju lancima dobave i odgovornom korporativnom upravljanju, područjima koja su u skladu s Ciljevima održivog razvoja UN-a.

ESG izvještaj također je razvijen u skladu s globalno priznatim GRI standardima Globalne inicijative za izvještavanje i Smjernicama ISO 26000 za društvenu odgovornost poduzeća Međunarodne organizacije za standardizaciju.

U prosincu 2021. HONOR je službeno postao član Global Compacta UN-a, dodatno pokazujući svoju predanost ispunjavanju svojih ciljeva u pogledu održivosti.

Tvrtka je u ciklus razvoja proizvoda unijela koncept kružnog gospodarstva, što podrazumijeva niske emisije ugljika kroz prihvaćanje zelenijih operacija, proizvoda, proizvodnje i partnera. HONOR je do danas smanjio upotrebu opasnih tvari i materijala za 3.861 tonu i reciklirao više od 1.785 tona e-otpada.

Honor Magic Vs
Honor Magic Vs

Čak 98% materijala korištenih u pakiranju pametnog telefona HONOR Magic Vs nije plastično. HONOR je također upotrijebio pametna rješenja za automatizaciju 75% svoje proizvodne linije, dodatno smanjujući korištenje energije i resursa u proizvodnim pogonima.

Na putu su da smanje svoje ugljične emisije za 88%, postignu 100-postotno korištenje obnovljive energije i postignu ugljičnu neutralnost operacija do 2045., uključujući smanjenje emisija ugljika od 36% do 2035.

blank