Facebook i dalje raste, iako su mnogi prognozirali pad

blank

U roku od tri godine Facebook je imao 350 milijuna korisnika, a u ljeto 2012. postalo je prva takva usluga na mreži koja je dosegla milijardu aktivnih korisnika mjesečno

Sve je krenulo 4. veljače 2004. godine. 19-godišnji student s Harvarda Mark Zuckerberg, zajedno sa svojim školskim kolegama, pokrenuo je malo web mjesto nazvano Thefacebook. „Thefacebook je mrežni direktorij koji povezuje ljude putem društvenih mreža na fakultetima“, bila je prva definicija društvene mreže koja danas broji 2 milijarde i 414 milijuna korisnika (podatak na kraju drugog tromjesečja 2019.).

Do kraja 2004. godine Thefacebook je imao više od milijun registriranih korisnika, a novoosnovana tvrtka koja se nalazi iza njega ne samo da se preselila u Silicijsku dolinu već je osigurala i 500.000 dolara ulaganja od suosnivača PayPala Petera Thiela.

Nakon što je 2005. promijenjen naziv u “Facebook”, društvena mreža otvorena je za širu javnost u jesen 2006. godine, što je označilo početak jedne od najznačajnijih priča u korporativnoj povijesti.

U roku od tri godine društvena mreža imala je 350 milijuna korisnika, a u ljeto 2012. dosegla je milijardu aktivnih korisnika mjesečno. Sve do danas Facebook samo raste, a samo je u proteklom tromjesečju Facebook dodao novih 39 milijuna aktivnih korisnika mjesečno, čime je njegova ukupna korisnička baza dosegnula nevjerojatnih 2,41 milijardi. Na svijetu živi 7,7 milijardi ljudi.

blank
Broj aktivnih korisnika na Facebooku (koji barem jednom mjesečno posjećuju mrežu)