Facebook je i dalje nedodirljiv prema broju korisnika društvenih mreža

blank

Više od dvije milijarde ljudi ima svoj profil na Facebooku, a daleko više korisnika od prve sljedeće društvene mreže Instagram imaju instant poruke. Donosimo podatke o mjesečnom broju aktivnih korisnika društvenih mreža i instant servisa za slanje poruka

U posljednje vrijeme među mladima vrlo popularan Snapchat ima samo 178 milijuna korisnika, iznad je Pinterest, Twitterom se služi 330 milijuna korisnika dok Instagram (također u vlasništvu Facebook koristi 800 milijuna ljudi.

Instant slanje poruka putem servisa kao što su WhatsApp i Messenger je vrlo popularno, otkrivaju podaci iz grafa koji možete pogledati i uočiti kako među prvih 11 nema Vibera, inače popularnog u našim krajevima.

Graf otkriva još jednu zanimljivost: Facebook ne samo što ima 2 milijarde i 72 milijuna aktivnih korisnika mjesečno nego putem drugih servisa obuhvaća još više korisnika. Jasno, postoje preklapanja, ali je znakovito kako Facebook kroz istoimenu društvenu mrežu, zatim kroz Instagram i slanje poruka preko WhatsApp i Messenger aplikacija ima ukupno 5 milijardi i 372 korisnika.

Na drugom mjestu gledajući po grupacijama je Tencent u čijem su vlasništvu kineski dvojac WeChat (pandan aplikaciji WhatsApp, ali uz daleko naprednije servise kao što je plaćanje preko mobitela u Kini) i Qzone društvena mreža, također u Kini.

blank