Galaxy S23 Ultra je jedini smartphone uz koji ćete skinuti zvijezde s neba

blank

Nekad je za snimanje zvijezda bila potrebna skupa i teška oprema, a danas to radimo s uređajem preko kojeg naručujemo taksi i hranu, sve uz jedan klik na zaslonu

Odmah možemo zaključiti kako je Samsung Galaxy S23 Ultra romantik kakav nije viđen u mobilnoj industriji. To je moćan pametni telefon, ali je istovremeno i osvajač srca. Pomoći će vam da za voljenu osobu skinete zvijezde s neba. Uz jedan klik i Astrophoto postavku preuzetu iz Galaxy Store, kroz Expert RAW značajku, možemo i sami snimiti zvijezde kao nikada do sada s pametnim telefonom.

Nebo obasuto zvijezdama je oduvijek intrigiralo ljude te se pitamo koliko u svemiru postoji zvijezda. Prema procjenama, radi se o broju od 1.000.000.000.000.000.000.000.000 zvijezda odnosno jedan kvadrilijun zvijezda. Mogu li one sve stati u kameru? Isprobali smo, uz pomoć Nightography mogućnosti na novom Samsung Galaxy S23 Ultra.

Kamera modela S23 Ultra ima senzor s jako puno nula – 200.000.000 piksela (200 milijuna odnosno megapiksela) unutar telefona s nestrpljenjem čeka svaki naš klik na okidaču. Prvi 200 MP senzor ikada, s fokusom na noćno fotografiranje i snimanje, usmjerili smo prema nebu, iznad Zagreba. Čekali smo vedro nebo nekoliko večeri, a zatim je uslijedio put na Sljeme, s kojeg se pruža predivan pogled i prema dolje i prema gore. Ispod nas je svijetlilo vjerojatno milijun gradskih svjetala, a iznad su nas obasjavale i privlačile pogled bezbrojne zvijezde i galaksije.

Napunjena baterija kapaciteta 5000 mAh i veliki 6,8-inčni Super AMOLED rubni zaslon te tripod jedini su nam bili bitni i potrebni, uz vedro nebo. Prethodno smo na telefon preuzeli Expert RAW značajku, podesili RAW visoke učinkovitosti, spremanje slika u RAW formatu te uključili dodatne opcije za astrofotografiju i fotografije s višestrukom ekspozicijom.

blank

blank

Zatim smo aktivirali Astrofoto postavku i vodič za nebo kako bismo na zaslonu imali označene sve zvijezde koje su nam inače vidljive. Na zaslonu telefona se pojavilo nebo puno zvijezda, detalj koji će svakoga ostaviti bez riječi. Postavili smo Samsung Galaxy S23 Ultra na tronožac, podesili trajanje snimanja na 4 minute (to je minimum, a maksimum je 10 minuta). I pritisnuli smo okidač.

Dakle, nije potrebno ništa na telefonu podešavati, nije potrebno nikakvo fotografsko profesionalno ili amatersko predznanje. Potrebno je samo strpljenje, dok se prati odbrojavanje spomenute četiri minute. Zatim slijedi nagrada za strpljenje – fotografija koju može snimiti samo Samsung Galaxy S23 Ultra. Na nebu iznad Zagreba ulovili smo bezbroj većih i manjih zvijezda. Pogledajte naše fotografije koji smo snimili s Galaxy S23 Ultra na zagrebačkom Sljemenu:

blank

blank

blank

Od tog trenutka Samsung Galaxy S23 Ultra postaje lovac na zvijezde, s fotografijama u galeriji s kojima ćete oduševiti svakoga. Pametni telefon omogućuje eksperimentiranje s multiple exposure umjetničkim fotografijama, a nas je zanimalo što još možemo napraviti u mrkloj noći.

Ponovo pokrećemo kameru i odabiremo hipersnimanje, UHD rezoluciju te brzinu okidača prilagođenu za snimanje kretanja zvijezda. U praksi, to znači da je snimljenih 300 sekundi S23 Ultra kamera smjestila u samo jednu sekundu. Moguće je tako snimiti automobile koji jure noću, izlaske i zalaske sunca, oblake koji se pomiču na nebu…

YouTube Samsung Malaysia
YouTube Samsung Malaysia

Ove ćemo godine imati četiri supermjeseca na nebu – 3. srpnja, 1. kolovoza, 31. kolovoza i 29. listopada. Mjesec će biti pun i naći će se u točki u kojoj je tada najbliži Zemlji, a rezultat je vizualno veći Mjesec na nebu, s više sjaja. Nova sjajna zvijezda već je u našim rukama i zove se Samsung Galaxy S23 Ultra!

blank

blank

blank

blank

blank