Globalna prognoza tržišta sklopivih pametnih telefona

blank

Preklopni, sklopivi pametni telefoni sve više su zastupljeni kod proizvođača, a u drugoj polovini 2022. godine očekuju se novi modeli

Tržište sklopivih telefona pokazat će više dinamike u 2022. s ulaskom raznih novih kineskih OEM-ova (proizvođača originalnih proizvoda). Očekuje se da će sklopivo tržište u 2022. doseći 16,7 milijuna jedinica, što pokazuje rast isporuka od oko 60% u odnosu na prethodnu godinu.

Counterpoint procjenjuje da će Samsung krenuti na sklopivo tržište s istom strategijom kao u 2021. godini, u smislu strategije cijena i promocija. U kolovozu se očekuju nasljednici prošlogodišnjih uspješnih modela – Samsung Galaxy Z Flip4 i Samsung Galaxy Z Fold4. Ponašanje proizvođača Oppo i vivo na tržištu preklopnih telefona bit će agresivno, ali u pogledu isporuka bit će oprezno samo za 2022. godinu.

Xiaomi i Oppo će u 2022. predstaviti nove modele koji će savitljivim dizajnom podsjećati na knjige, ali će se fokusirati na kinesko tržište pametnih telefona. Huawei i Honor će kontinuirano predstavljati nove modele, posebno se fokusirajući na kinesko tržište. Sklopivi zasloni pokazat će i neke nedostatke. Stoga će rast tržišta imati ograničenja.