Gotovo je s besplatnim backupom fotki i videozapisa na Google fotografijama

blank

Google sredinom 2021. godine ukida neograničeno sigurnosno kopiranje fotografija i videozapisa kakvo sada koristimo

Prije pet godina Google je pokrenuo Photos odnosno Fotografije, servis koji omogućuje besplatno neograničeno sigurnosno kopiranje fotografija i videozapisa u visokoj rezoluciji, bez trošenja podatkovnog prostora. Ako koristite izvornu kvalitetu, vaš se diskovni prostor cijelo vrijeme troši, već od ranije.

Svakog se tjedna na Google fotografije prenese nevjerojatnih 28 milijardi novih fotografija i videozapisa. Kako bi napravili mjesta za još više uspomena i izgradili Google fotografije za budućnost, Google najavljuje promjenu u pravilima o pohrani.

Sve nove fotografije i videozapisi koje od 1. lipnja 2021. sigurnosno kopirate u visokoj kvaliteti ubrajat će se u besplatnih 15 GB pohrane koju dobivate uz Google račun ili bilo koju dodatnu pohranu koju ste kupili. To se već provodi na drugim Googleovim uslugama kao što su Google disk i Gmail.

Sve fotografije i videozapisi koje sigurnosno kopirate u visokoj kvaliteti prije 1. lipnja 2021. izuzimaju se iz te promjene te se neće ubrajati u vašu pohranu na Google računu. To obuhvaća sav postojeći sadržaj koji ste prenijeli u visokoj kvaliteti. Dakle, u ovom trenutku ne morate ništa poduzeti tako da postavke možete zadržati.

Google najavljuje da će sve korisnike obavijestiti kada se približe ograničenju pohrane. 1. lipnja 2021. predstavit će novi alat za upravljanje pohranom koji će vam pomoći da jednostavno pronađete i izbrišete tamne, mutne i neželjene sadržaje.

Dodatnu pohranu možete kupiti i putem usluge Google One. Ovo su cijene nadogradnje prostora putem usluge Google One:
– 100 GB prostora za 16 kn mjesečno ili 139 kuna godišnje
– 200 GB prostora za 24 kn mjesečno ili 240 kuna godišnje
– 2 TB prostora za 79 kn mjesečno ili 869 kuna godišnje.

blank