Honor je revolucionirao preklopne pametne telefone

blank

Za manje od tri tjedna Honor će predstaviti Magic5 seriju, ali i preklopni Magic Vs čiju je unutrašnjost jedan YouTuber svima otkrio

Ove ćemo godine moći birati između dvije magije – Honor će 27. veljače 2023. u Barceloni u poslijepodnevnim satima predstaviti nove uređaje. Novi Honor Magic5 nasljeđuju prošlogodišnju seriju Magic4 koju smo također vidjeli po prvi put na Mobile World Congressu u Barceloni, a prije godinu dana na MWC22 u rukama smo imali i Magic V.

Honor Magic V
Honor Magic V

Honor Magic Vs je nasljednik modela Magic V, a već iz najave možemo očekivati pravu revoluciju u segmentu preklopnih, sklopivih uređaja. Ne samo što će ponuditi najveću bateriju ikada viđenu na preklopnom pametnom telefonu, od 5000 mAh, nego će revolucionirati šarku.

O čemu se točno radi već je otkrio YouTuber Zack s kanala JerryRigEverything koji je danas objavio video rastavljanja tog preklopnog telefona.

U videu se mogu vidjeti svi dijelovi i detalji novog Honor Magic Vs – veličina baterije, ali i koliko su dizajn i šarke drugačiji u usporedbi s konkurencijom. Onima koji uživaju promatrati unutrašnjost stvari ili tehnološkim entuzijastima koji žele duboko zaroniti u sklopive pametne telefone ovo će se sigurno svidjeti.

Uz veliki kapacitet baterije posebno je zanimljiv preklopni mehanizam odnosno šarke koje spajaju dijelove telefona. Po prvi put u industriji koristi se tehnologija lijevanja u jednom komadu. Honor je razvio super laganu šarku bez zupčanika drastično smanjujući broj komponenti potporne strukture koja se koristi u šarki s 92 na samo 4.

Šarke su izrađene od posebnog polimernog materijala koji je 62% lakši od uobičajenih metala i koristi se u svemirskoj tehnologiji. Certifikat ÜV Rheinland potvrđuje da Honor Magic Vs može izdržati više od 400.000 sklapanja, što je ekvivalentno više od deset godina korištenja sa 100 sklapanja dnevno.

Zbog toga se Honor Magic Vs preklapa bez praznine, a dodatni prostor koji osigurava manja šarka iskorišten je za smještan baterija ukupnog kapaciteta 5000 mAh. S prvim dojmovima javit ćemo se iz Barcelone, s MWC23.

blank