Honorov novi namjenski laboratorij za testiranje značajki za udobnost očiju

blank

Na Fortune Global Forumu 2023. u Abu Dhabiju Honor je sudjelovao u raspravi o budućnosti pametnih uređaja

Uz milijun proizvedenih preklopnih pametnih telefona Honor Magic V2 trenutno je najprodavaniji preklopni model na kineskom tržištu zauzimajući 25% udjela u rastućem tržištu preklopnih uređaja, prema podacima tvrtke za analizu industrije Omdia.

Istaknuto je to tijekom panel rasprave “Novi inteligentni svijet: Što je sljedeće za pametne uređaje” na kojoj su uz dr. Raya Guoa, CMO-a tvrtke Honor, sudjelovali Ben Wood, glavni analitičar i CMO CCS Insighta, te Frank Holzmann, globalni izvršni potpredsjednik odjela Electrical Service, TÜV Rheinland.

Govornici su usporedili preklopne uređaje u industriji pametnih telefona i električna vozila u automobilskoj industriji — obje su industrije napravile nove koncepte kojima žele promijeniti stvari na bolje.

Predstavljen je i Honorov novi namjenski laboratorij za testiranje značajki za udobnost očiju. Tehnološke inovacije usmjerene na čovjeka bile su još jedna ključna tema panel rasprave. Dr. Ray Guo
kazao je da za Honor to znači identificiranje problema stvarnih korisnika i njihovo rješavanje.

blank

Prema istraživanjima, na globalnoj razini bilježe se najmanje 2,2 milijarde ljudi s oštećenjem vida, što se moglo spriječiti kod najmanje jedne milijarde korisnika. Na temelju ovog istraživanja, Honorje tehnologiju zaslona za udobnost očiju postavio kao glavni prioritet pa je tvrtka uložila više od 140 milijuna USD u istraživanje i razvoj tehnologije zaslona i razvila više od 500 patenata povezanih sa zaslonom.

Nedavno je Honorotvorio i novi namjenski laboratorij za testiranje značajki za udobnost očiju, s ciljem da se dodatno specijalizira u ovom području. „S ovim novim objektom, nadamo se da ćemo stvoriti oazu ugode za oči u pustinji oštećenja vida“, komentirao je dr. Ray Guo.

U skladu s ulaganjem Honorje predstavio niz inovativnih značajki za udobnost očiju, kao što su 3840 Hz PWM tehnologija zatamnjivanja i Circadian Night Display za bolju zaštitu očiju korisnika. Ove su se inovacije postupno proširile na širu industriju.

blank

Primjerice, otkako je uvedena značajka za udobnost oka visokofrekventnog PWM zatamnjivanja, 12 drugih brendova pametnih telefona usvojilo je tehnologiju i sada više od 90% zaslona pametnih telefona u Kini ima značajke za udobnost oka, poput visokofrekventnoa PWM zatamnjivanja.

Oslobađanje potencijala AI-ja na uređaju

Honor je godinama ulagao u AI, nakon što je debitirao AI na razini platforme kako bi poboljšao korisničko iskustvo pametnih telefona s AI uslugama. Tijekom Qualcomm Snapdragon Summita u listopadu Honor je otkrio da će njegov nadolazeći pametni telefon Honor Magic6 imati On-device LLM pokretan mobilnom platformom Snapdragon 8 Gen 3.

Honor vjeruje u hibridni AI model, koristeći AI na uređaju za personalizirani sadržaj i usluge dok osigurava privatnost korisnika s podacima koji ostaju na uređaju.